Compromís reclamarà que es regule i informe del cost de cada espai de TVE

Els senadors Carles Mulet i Jordi Navarrete han anunciat que presentaran una moció instant al Govern perquè reguli i garanteixi l’aparició, al final de cada espai dels diferents canals de la televisió pública estatal, del cost final que ha suposat per a les arques públiques.

“En un context de retallades pressupostàries, ajustos en els serveis públics, dèficit i deute públic, és fonamental que la gent conega el cost dels espais que inclou la programació d’una televisió que es finança via pressupostos generals de l’Estat i va en augment per part de la ciutadania aquesta demanda d’informació i transparència “, ha assenyalat Jordi Navarrete.

Resulta especialment d’interès en els casos de productores i espais externalitzats cara a valorar el treball realitzat, el cost que ha tingut per als contribuents un espai, episodi, retransmissió o pel·lícula.  Segons va publicar la premsa, cada minut de sèries com ‘Cuéntame’ o ‘Águila Roja’ costen més de 12.000 euros.  Segons un informe de la Intervenció General de l’Administració de l’Estat (IGAE) corresponent a l’exercici passat, en els programes en què intervenen productores no sempre s’assoleixen els objectius d’audiència que s’inclouen en els contractes.  “En alguns casos les audiències estan per sota del que es podria esperar en funció dels seus costos i aquestes xifres han de ser públiques i conegudes pels seus consumidors i contribuents”.

La televisió pública espanyola es finança des de l’1 de gener de 2010 a través de subvencions públiques i impostos directes sobre els operadors privats de televisió i telefonia.  L’ens públic compta amb uns pressupostos que provenen en bona part dels pressupostos generals de l’Estat de 2016 i que destinen a RTVE una partida pressupostària de 342.870.000 d’euros en concepte de compensació per servei públic, 50 milions més que el 2015.  Els ingressos en concepte de subvencions d’explotació previstos per al 2016 augmenten un 2,7%, fins a arribar als 922.450.000 d’euros.

Arxivat en: Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *