El Grau viu un multitudinari dia gran de les festes de Sant Pere

El Grau es va bolcar amb el dia gran de les festes de Sant Pere, jornada en la qual milers de persones han participat en els diferents actes programats.  La despertà amb dolçainers i tabaleters va anunciar la festivitat i, poc després, Sant Pere va rebre el primer homenatge amb la tradicional llavada de cara en la plaça de la Verge del Carme.

Posteriorment, va començar l’ofrena organitzada per la penya El Serrallo amb les reines de les festes, Natalia Albert i María Gómez, en la qual participaren molts veïns, així com representants de nombroses penyes, associacions i colles.   A la comitiva, que partia des de la tinença d’Alcaldia es van sumar representants de la Corporació.

La missa major i la mascletà donaren pas a un altre dels actes multitudinaris de les festes.  La Confraria de Pescadors de Sant Pere del Grau cuinà una fideuà per a 2.000 persones en l’esplanada de la llotja, una de les novetats d’enguany en el programa.

A la nit, arribà el moment més emotiu de les festes amb la processó marinera en honor a Sant Pere en la dàrsena pesquera, en la qual els grauers portaran i honraran la imatge del seu patró.  La processó comptà amb la participació de l’equip de Govern, encapçalat per l’alcaldessa, Amparo Marco.

El dia de festa es completà amb diferents activitats esportives, un concert de la Banda Municipal en el templet del Moll de Costa, una mostra de tocs de campanes i diversos espectacles musicals a partir de les 23:00 hores.

Arxivat en: Actes públics i mobilitzacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *