S’ha tornat a posar en marxa la iniciativa Obert per obres, en aquest cas per donar a conéixer els avanços en el Palau i que fa possible que veïnes, veïns i visitants puguen accedir lliurement al patiàs i comprovar els treballs que estan duent-se a terme dins de la segona fase.  D’esta forma comença tot un seguit d’accions dissenyades amb l’objectiu d’apropar este emblemàtic edifici a la ciutadania i informar sobre els avanços, objectius i descobriments que estan apareixent.

Segons l’alcalde, Alfred Remolar, “totes les persones podran accedir al Palau per comprovar com van les actuacions de restauració, de manera semblant a com es va fer ara fa dos anys en la restauració del Pati Renaixentista”.  Per a Remolar, “l’objectiu final és fer que la gent torne a sentir el Palau com una cosa seua, com ha passat durant segles al nostre poble i repetir l’èxit i participació de la iniciativa”.

En l’accés al patiàs, els visitants podran veure la restauració realitzada en la façana est del Palau, seguint l’antiga tècnica del mur de tàpia, la neteja de la zona que albergarà el futur jardí i les pròximes excavacions al voltant del baluard sud-est del segle XVI.

En estos moments, els treballs estan desenvolupant-se en tres fronts diferents, ja que els operaris han activat la restauració de la cuina de Pasqual Meneu (s.XIX), la sala de la Volta (s.XV) i les sales gòtiques de l’entresol i del primer pis (s.XVI).  Es preveu que, una vegada finalitzades estes accions, comencen de nou els treballs d’excavació arqueològica en l’antic cine, única zona que a hores d’ara queda per tancar el puzle de la hipòtesi històrica de construcció de l’edifici.