Ahir, Enric va tindre que demanar públicament a la portaveu del PP que deixés de mentir.  Ho va fer perquè era un tema especialmente fastidiós i posava en dubte el treball dels funcionaris municipals.  El problema és que costa recordar algun moment en que haja dit la veritat.  I no és res personal, va lligat a una estratègia del PP que mantenen tots els seus càrrecs.  Algú/na recorda alguna insòlita vegada que hajan reconegut els fets?  Perquè no es tallen ni tan sols quan la mentida (en l’exemple de la foto, un betlem que ells deien havia estat desmontat), és constatable per qualsevol ciutadà que tinga ulls.  No es tallen perquè, d’entrada, no poden admetre ni el desastre que han perpetrat ni que nosaltres –sense passar-nos del que voldriem perquè tenim poques forces– ho estiguem fent tan bé.  No es tallen, també, perquè saben que els mitjans de comunicació donaran ressò a les seues paraules, molt de ressò sense verificar-les i posant-les al mateix nivell –quan no a més– que els fets incontestables.  El soroll és la realitat impostada que millor les va i sembla difícil que deixen de mentir.

Però el vicealcalde, Enric Nomdedéu, no podía callar i va mostrar ahir la seua total indignació amb el Grup Popular Municipal i amb la seua portaveu, Begoña Carrasco, davant les “mentides abocades pel partit i la seua representant en relació amb la participació ciutadana en els plens”.  De fet, el vicealcalde ha exigit a Carrasco “que deixe de mentir en aquest tema i de tergiversar la informació que ja se li ha donat en més d’una ocasió sobre aquest tema”.

Nomdedéu explicà que “l’informe del Consell Jurídic Consultiu ja va ser sol·licitat a aquest organisme el passat 14 de juny, i així se’ls ha informat als representants del PP en dues ocasions, en les comissions informatives pertinents per part de la Secretaria d’aquest Ajuntament”.

A més, el vicealcalde explicà que “aquest informe, que no té caràcter vinculant, ha de passar pel ple del Consell i després serà remès a l’Ajuntament.  El PP sap perfectament que ja està sol·licitat i que quan l’informe arribe al Consistori es passarà en comissió informativa, és la pròpia Secretaria de l’Ajuntament qui ha informat d’això”.

Des del Govern Municipal “hem fet el que ens vam comprometre a fer, vam encarregar un primer informe a la Secretaria, després sol·licitàrem al Consell Jurídic Consultiu el que va demanar el PP i els hem informat en cada pas”.

El portaveu municipal ha afegit que “estaria bé que els populars escoltaren allò del que s’informa en les comissions i és del tot inacceptable que es dediquen a mentir per crear confrontació política posant en dubte el treball dels funcionaris municipals”.