Aquest programa va començar a funcionar el passat 20 de juny amb un grup de 25 persones aturades (12 dones i 13 homes), amb edats compreses entre els 20 i 48 anys, i té com a objectiu conèixer noves eines de cerca de treball més concordes al mercat actual, reforçar les habilitats i comptar amb noves oportunitats d’inserció laboral.  Hi ha participants amb diversos perfils (sense estudis, procedents de l’ESO, Cicles Formatius Mitjans i Superiors, o estudis universitaris) i de sectors laborals molt diferents: administració, hostaleria, comerç, producció o informàtica…

La tècnica que gestiona la ‘Llançadora’, Marta Ledesma, ha explicat que “els participants arriben amb ganes d’aprendre moltes coses, sobretot temes d’habilitats socials i tècniques per a millorar les seues entrevistes de treball, per a optar a una ocupació”, qui especifica que també els ha cridat l’atenció les activitats de coaching i intel·ligència emocional “perquè és un servei que rares vegades s’ofereix en la cerca de treball”.

Amb l’objectiu que la seua cerca siga més organitzada i eficaç, els integrants han començat a elaborar un pla estratègic i en els pròxims dies començaran a distribuir-se en diversos departaments.  Cadascun té les seues funcions, però tots estan interconnectats, per a aconseguir que tots treballen en equip de manera real i efectiva.  Així van a continuar treballant durant els pròxims quatre mesos, duent a terme tallers d’intel·ligència emocional, marca personal o cerca d’ocupació en l’entorn digital; rebent la visita d’experts i especialistes; desenvolupant mapes d’ocupabilitat i visitant empreses.

La tècnica dels Programes d’Ocupabilitat de Fundació Telefònica, Montserrat Pérez, ha destacat que “aquesta estratègia públic-privada té com a finalitat promoure una intervenció en xarxa en la qual tots els agents socials i institucionals públics i privats es comprometen en la protecció i desenvolupament de les persones.  La desocupació és una problemàtica que perjudica el desenvolupament futur de qualsevol societat i ha de ser abordat amb implicació i compromís.  Aquest projecte és una mostra que es pot fer, que és possible i que per a les persones que participen en la llançadora és una experiència significativa que els permet fer front al món laboral amb més eines i amb una actitud diferent”.