L’Ajuntament ha arribat a un acord de revisió de preus de les obres de construcció de la Ronda Nord de Castelló que posa fi a un litigi entre el consistori i l’empresa constructora que s’arrossega des de fa anys i suposa un estalvi de 182.000 euros.

Els fets es remunten a març de 2007 quan l’Ajuntament va adjudicar les obres de construcció de la segona fase de la Ronda Nord per 7 milions d’euros.  Posteriorment, en 2010 es va aprovar una modificació de l’obra de més de 4 milions de manera que el cost total va ascendir a 11,4 milions d’euros.  En 2012, l’empresa va sol·licitar la revisió de preus de tota l’obra, però l’Ajuntament va entendre que només havia de pagar la revisió de la part contractada inicialment i no la del modificat posterior.

L’empresa va recórrer la decisió del consistori davant els tribunals i va sol·licitar que, a més, se li pagaren els interessos de demora de la revisió de preus.  El tribunal li va donar la raó i el consistori va haver de presentar un recurs d’apel·lació.

Arribats a aquest punt, i davant la possibilitat que poguera dictar-se una sentència desfavorable als interessos municipals, l’actual Govern Local va iniciar les negociacions amb els representants de l’empresa i ha aconseguit arribar a un acord favorable per a l’Ajuntament.