Les targetes tenen un preu simbòlic de 3 o 6 euros al semestre i beneficien a aturats sense ingressos o amb prestacions baixes i ja les han demanat 535 persones.  El bo Activa’t és una ajuda de transport per a persones en situació de desocupació que l’Ajuntament va engegar el passat 1 de juliol. 

Els bons Activa’t són targetes de transport personalitzades per a aturats empadronats a Castelló que no cobren prestacions superiors als 1.000 euros i permeten viatjar en tots els autobusos urbans, en el TRAM, en l’autobús del Grau i en els desplaçaments urbans de les línies de Benicàssim, Almassora, Borriol i Vila-real.  Aquest bo té un preu simbòlic de 3 o 6 euros al semestre.  Així, les persones en atur que no cobren prestacions o aquestes siguen inferiors a 645,30 euros al mes abonaran 3 euros al semestre per la targeta, mentre que per a aturats que cobren prestacions entre 645,30 euros i 1.000 euros el pagament serà de 6 euros al semestre.  L’Ajuntament ha previst una partida pressupostària de 150.000 euros per a l’engegada d’aquest bo Activa’t.

Els bons Activa’t es poden sol·licitar en les tinences d’Alcaldia Est, Oest, Nord, Sud i Grau.  Les persones que complisquen amb els requisits tan sol han de presentar el DNI, el certificat d’inscripció en el Servef i signar una autorització per a facilitar la consulta de les seues prestacions per desocupació en el Servei Públic Estatal d’Ocupació en el moment de sol·licitar el bo.  Per a accedir a aquests bons, els sol·licitants han de portar inscrits en el Servef almenys dos mesos.