La Diputació ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup Compromís en la qual es demanava que es facilite a tots els municipis almenys un desfibril·lador que es puga utilitzar en casos d’emergència.

Xavier Trenco ha recalcat que “el cost de l’aparell està al voltant dels 1.500 euros, que no és una quantitat massa important en relació al benefici que pot tenir per a la salut dels ciutadans. És competència de la Diputació, o hauria de ser-ho, ajudar els pobles menuts, com és la seua obligació, i per a molts aquesta compra suposa una despesa que no poden assumir. Tots els municipis han de tenir les mateixes oportunitats, siga quina siga el seu tamany”.

D’altra banda, Compromís revisarà la seua moció sobre la contractació de compres i serveis del comerç i la xicoteta empresa, que havia presentat al ple i que s’ha desestimat. “Estudiarem la manera de tornar a presentar la moció ja que ha estat ben acollida per la resta dels grups encara que ens han demanat més informació”. Trenco ha recordat que el sentit de la moció és “evitar que la institució provincial compre o contracte sempre amb les mateixes empreses i autònoms. Tornarem a presentar la moció sobre les compres de la Diputació perquè pretenem que no es contracte sempre amb els mateixos i obrir el procés a un major nombre d’empreses”.