És una temeritat que Madrid no deixe contractar bombers en la campanya d’estiu

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha denunciat que les restriccions que suposen les prohibicions de contractar i convocar noves places i oposicions fonamentades en la contenció del dèficit “estan generant problemes greus de funcionament en els cossos i plantilles de personal d’emergències, com bombers”, el que segons la seua opinió és un clar exemple de “temeritat” per part del govern central del PP

Jordi Navarrete ha explicat que l’actual situació “està provocant que, en alguns torns de bombers, s’estiga tancant el parc i els efectius desplaçats es troben en la tessitura d’haver de desatendre l’emergència en què es troben o bé desviar-la a altres parcs comarcals més allunyats”, amb la confiança que es troben en millors condicions de recursos.

Per al senador de Compromís “que en ple estiu, quan més riscos hi ha pel perill d’incendis forestals, s’estiguen permetent aquestes circumstàncies de funambulisme amb la seguretat de les persones és altament preocupant”, pel que ha anunciat que presentarà iniciatives al Senat per tractar de flexibilitzar aquestes restriccions que estan impedint cobrir baixes, jubilacions o mitigar la disminució de personal registrada en parcs de bombers de tot Espanya i que els Consorcis puguen convocar places.

Una situació semblant es dóna en la contractació de funcionaris o agents de policia en els municipis, que es veuen desatesos per la coneguda com a Llei Montoro i que està impedint que les administracions puguin prestar els serveis que la gent necessita tot i estar sanejades i tinguen un endeutament dins dels límits i resultats pressupostaris positius. “Anem a dir-li al senyor Montoro –o a qui el substituisca- que amb la llei d’eficiència s’estan creant situacions de perill”, ha conclòs Navarrete.

Arxivat en: Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *