A  Alcalà de Xivert, els portaveus del grups Compromís, Manel Salvador, i socialista,  Joan Ronchera, han presentat una moció conjunta en la qual exigeixen que tots els grups polítics de manera proporcional tinguen presència en tots els mitjans de comunicació i eines de difusió municipal que són sufragades amb els pressupostos municipals.
En aquesta moció, que serà debatuda en el proper plenari del 27 de juliol, tots dos coincideixen en afirmar que “els grups polítics que subscrivim  esta moció creiem fermament en el principi de separació de responsabilitats institucionals i partidistes. Entenem que és inacceptable que amb els diners públics municipals es financien les campanyes de comunicació de l’equip de govern del PP, silenciant intencionadament les accions des grups polítics de l’oposició”. A més, afegeixen que  “amb els diners de tots no és pot sufragar la propaganda partidària d’un sol actor polític, sinó que s’ha de visibilitzar el paper de tots”.

Els portaveus de Compromís i PSOE a Alcalà han explicat també que “des de l’Ajuntament s’edita periòdicament un Butlletí Informatiu Municipal (BIM) on no té espai l’oposició. A més, entre tots també sufraguem una responsable de comunicació que treballa per al mandat exclusiu del PP. S’han habilitat espais a les xarxes socials baix el nom d’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre on tampoc té cap tipus d’espai l’oposició, quan l’Ajuntament som tots. Tampoc apareixen les nostres accions al web municipal. I tampoc tenim l’espai pertinent en els mitjans de comunicació que reben una subvenció municipal”. Per estos motius el PSPV i Compromís reclamen “democratitzar la política de comunicació local”. L’acord únic de a moció conjunta és, per tant, “que tots els grups polítics de manera proporcional tinguem presència en tots els mitjans de comunicació i eines de difusió municipal que són sufragades amb els pressupostos municipals”.