Ube pretén acollir atletes castellonencs durant els Jocs Olímpics de Tòquio 2020

El vicealcalde de Castelló, Enric Nomdedéu, ha mostrat la seua “absoluta satisfacció amb les reunions mantingudes en el dia d’avui tant amb l’alcaldessa de Ube, com amb la representant de la Prefectura de Yamaguchi i el vicerector de la Universitat de Yamaguchi”. Per a Nomdedéu aquestes reunions i els acords firmats són molt beneficiós per a estudiants així com per a esportistes ja que com ha señalat “el més important és poder oferir oportunitats als nostres ciutadans”.

Així, el vicealcalde, en el seu viatge oficial a Japó, s’ha entrevistat de nou amb l’alcaldessa de Ube, Kimiko Kubota, en la qual han destacat la importància de la Biennal Internacional d’Escultura de Ube, la cita més antiga del món en aquesta matèria que es va crear en 1961 i l’origen de la qual es basa en la devastació patida per la ciutat després de la Segona Guerra Mundial. A més, Kubota ha destacat la similitud entre Ube i Castelló quant a l’existència d’escultures en el carrer.

Nomdedéu i Kubota han signat a més un conveni de col·laboració entre ambdues ciutats, similar al que ja es va signar en 2013, que inclou l’estreta relació existent entre ambdues ciutats i el compromís que els atletes castellonencs que acudisquen a les Olimpíades de 2020 s’allotjaran en la ciutat d’Ube o en el districte de Yamaguchi.

En aquest sentit també ha tingut lloc la reunió entre el vicealcalde de Castelló i la representant de la Prefectura de Yamaguchi, que també han mostrat el seu interés per allotjar a atletes olímpics espanyols en aquest districte. A més, la representant de la regió ha mostrat el seu total suport a l’agermanament entre les ciutats d’Ube i Castelló.

Finalment, Nomdedéu s’ha reunit amb els representants de la Yamaguchi University, els qui s’han mostrat molt interessats a establir relacions de col·laboració i intercanvi entre la seua universitat i la Universitat Jaume I. Els representants de la universitat nipona han destacat el fet que la UJI tinga màsters impartits en llengua anglesa i pretenen apostar per l’existència de futurs intercanvis d’estudiants, especialment en matèria d’investigacions i càtedres en enginyeria química.