Es contractaran persones en situació d’atur durant sis mesos

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat el que és el primer pla d’ocupació municipal que permetrà contractar a 43 persones aturades que es troben en risc d’exclusió social i per al que es destinaran 700.000 euros.

L’objectiu del programa ‘Jornals de Vila’ es centrarà aquesta vegada en la rehabilitació, reparació i manteniment dels habitatges socials i edificis municipals. Des de l’Ajuntament s’ha afegit que “amb l’execució del projecte s’afavorirà la pràctica professional i inserció laboral de 43 persones aturades, a jornada completa, pertanyents al col•lectiu de persones en exclusió social, prioritzant-se a aquelles persones que hagen sigut derivades des dels Serveis Socials o que acrediten ser persones usuàries dels mateixos”.

Aquest projecte està coordinat amb la regidoria d’habitatge que gestiona Ali Brancal, i amb benestar social, ja que el que busca és ficar a punt els difernets immobles de l’ajuntament, que l’anterior govern va deixar en un estat lamentable i que calia arreglar per poder inclore’ls en la borssa d’hanitatge social.

El programa tindrà una durada de sis mesos i està previst que comence el 3 d’octubre de 2016 i acabe el 2 d’abril de 2017. ‘Jornals de Vila’ permetrà contractar a lampistes, electricistes, obrers, pintors, operaris de neteja, de fusteria, etcètera. Les bases de selecció s’han redactat amb la col•laboració de Serveis Socials i del Servei d’Igualtat d’Oportunitats per a incorporar la perspectiva de gènere.