Castelló va celebrar el seu aniversari amb l’agermanament amb la ciutat de Lleida

L’Ajuntament de Castelló va signar un acord ahir amb la ciutat de Lleida per reforçar les seues relacions culturals, esportives, turístiques i econòmiques.

L’agermanament d’ambdues ciutats va coincidir amb el 765 aniversari de la fundació de Castelló. Així el Saló de Plens de l’Ajuntament va acollir aquest agermanament i el vicealcalde Enric Nomdedéu va realitzar un repàs dels vincles històrics que uneixen aquestes dues ciutats i que es remunten al 8 de setembre de 1251, quan el Rei en Jaume I va atorgar a Ximen Pérez d’Arenós, a través del document anomenat privilegi de trasllat, l’autorització per a desplaçar la vila de Castelló de la muntanya a la plana.
El vicealcalde va explicar que les relacions de col·laboració entre municipis constitueixen un element fonamental per a estimular tots els sectors que formen el teixit civil, social i econòmic i s’han de traduir en un benefici per a tots els ciutadans. Per açò, en aquest acte, Castelló i Lleida s’han compromés a reforçar les relacions culturals, esportives, socials, turístiques i econòmiques, a través de l’organització de trobades socials, per a fomentar l’intercanvi d’experiències i l’estudi de fórmules participatives que permeten executar projectes comuns.

Per la seua banda, la regidora de Lleida, Montserrat Parra, va mostrar la seua satisfacció i agraïment per poder compartir un acte tan significatiu per a ambdues ciutats. L’edil va mostrar el desig de l’Ajuntament de Lleida de repetir, de forma simbòlica, aquest acte d’agermanament en el Castell del Rei, el mateix lloc on Jaume I va signar l’ordre de trasllat de Castelló.