Castelló es convertirá en la capital nacional de la dansa al maig

Castelló es convertirà els dies 20 i 21 de maig en la capital de la dansa i albergarà els millors professionals a nivell nacional en aquesta disciplina artística. Així ho ha explicat la regidora de Cultura, Verónica Ruiz, en una roda de premsa on ha presentat les bases de la XXI Convocatòria Nacional de Dansa “Ciutat de Castelló”. En la presentació ha estat acompanyada de Gabriella Foschi, de l’Associació Cultural Terpsícore, organitzadora de la cita, Nuria Felip, cap del servei de Cultura de la Diputació i José Vicente Ramón, gerent de la Fundació Dávalos-Fletcher, institucions totes elles patrocinadores de l’esdeveniment al costat de l’Ajuntament de Castelló, CulturArts i Facsa.

Ruiz ha explicat que “aquesta convocatòria és un referent de la dansa en l’estat espanyol, així que m’agradaria agrair la col·laboració a tots els patrocinadors, sobretot a l’Associació Cultural Terpsícore per tants anys de lluita i per la reivindicació perquè Castelló tingue un conservatori de dansa”. L’edil ha afegit que aquesta petició històrica “ja ha estat portada al conseller i a les seues directores corresponents i no pararem totes les institucions de Castelló fins que deixe de ser una vella reivindicació”.

La regidora ha explicat també que “la final tindrà lloc el dia 21 de maig, emmarcat dins de la gala de celebració del Dia Internacional de la Dansa que es realitzarà en el Teatre Principal de Castelló”.

Per la seua banda, Gabriella Foschi ha anunciat que “el premi a la interpretació serà de 2.600€, un primer premi que s’atorgarà al ballarí o ballarina que reuneix les qualitats de qualsevol de les especialitats. A més, hi ha quatre premis per especialitat (dotats amb 600€ cadascun): clàssic, contemporani, dansa espanyola i flamenc”.

La presidenta de l’Associació Cultural Terpsícore també ha informat que “l’edat per poder accedir a aquesta convocatòria està compresa entre els 16 els 22 anys i els ballarins i ballarines que es presentin a la convocatòria seran valorats, especialment, per la seva qualitat tècnica i el seu potencial”. El termini d’inscripció finalitzarà el 6 de març i les dates de la semifinal i la final seran el 20 i el 21 de maig, respectivament, en el Teatre Principal de Castelló.

Cal destacar la labor impulsora d’aquesta iniciativa, que en les seus gairebé 20 anys de marxa ha permès la participació de prop de 500 ballarins i ballarines que han tingut l’oportunitat de mostrar la seua vàlua davant les més prestigioses escoles i companyies nacionals i internacionals. La Convocatòria Nacional de Dansa “Ciutat de Castelló” és una excel·lent plataforma d’oportunitat i visibilitat els joves ballarins que ha propiciat que molts d’ells estiguen ballant en les més prestigioses companyies professionals.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *