El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, ha presentat avui en FITUR 2017 l’oferta de més de 200 esdeveniments esportius que se celebraran en la ciutat de Castelló durant enguany, posant l’accent principalment en la setena edició de la Marató BP Castelló que se celebrarà el pròxim 19 de febrer.

Porcar ha iniciat la seua intervenció afirmant que “l’esport mou Castelló”. “La nostra ciutat no solament alberga més de 200 esdeveniments esportius de tot tipus al llarg de l’any, sinó que a més és una ciutat perfecta per a la pràctica esportiva, una ciutat que se sent protagonista amb cada esdeveniment, amb cada cita esportiva, amb cada persona que es mou per l’esport… i és que l’esport forma part de l’ADN de Castelló de la Plana, de cada castellonenc”.
En aquest sentit, el regidor ha posat en valor la gran labor que realitzen els més de 100 clubs esportius de base que existeixen en la capital de la Plana, que impliquen a milers de persones i que fan possible que Castelló puga albergar i organitzar tants esdeveniments durant tot l’any.

El responsable d’Esports del consistori ha volgut posar l’accent que “Castelló és un lloc perfecte per a fer esport i per a venir a gaudir del millor clima del món, una terra verda amb més de 300 dies de sol a l’any i sense amb prou faenes precipitacions. Un lloc envejable per a practicar esport a l’aire lliure, tant en les nostres muntanyes com, òbviament, en les nostres platges i les nostres aigües, que ens permeten apostar pels esports d’aventura i els esports nàutics. Parlem de la terra, del mar, però també de l’aire. I és que Castelló, compta amb la millor base de paracaigudisme de tota Europa, que combinant el nostre excel·lent clima i nostres envejables platges, permeten saltar sobre el mar i aterrar a pocs metres de la platja”.

VII edició de la Marató

Quant a la setena edició de la Marató BP Castelló, que enguany ha canviat la seua data de celebració, l’edil ha indicat que aquesta prova i el 10K que se celebra el mateix dia esperen congregar a prop de 5.000 corredors, acompanyats per més de 40.000 espectadors. “A més l’edició de 2017 presenta una altra novetat molt important i és que serà seu del LXXX Campionat d’Espanya d’Atletisme, fet que ha propiciat un augment notable en el nombre d’inscrits” ha afegit. Enric Porcar ha volgut destacar que la Marató s’ha convertit en un gran esdeveniment esportiu capaç de mobilitzar a tota una ciutat, “estem parlant d’un gran projecte que culmina en un cap de setmana ple de vida i d’esport en tota la ciutat. Prova d’açò és que la nostra carrera compta amb la millor valoració per part dels participants entre les maratons de l’estat”.

Per a finalitzar, el regidor ha explicat que el govern municipal de Castelló té una gran confiança en la repercussió que té l’esport en l’economia de la ciutat, una ciutat que vol convertir el turisme en un dels seus eixos estratègics.