L’Ajuntament de Castelló engega, a partir de dilluns, una prova pilot per a testar la recollida de residus orgànics

L’Ajuntament de Castelló engegarà a partir de dilluns, 23 de gener, una prova pilot per a testar la recollida de residus orgànics. La presidenta de Reciplasa i regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, i el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, han presentat avui el projecte per a avaluar la implantació del cinquè contenidor en la ciutat de Castelló.

Aquest projecte pilot, que compta amb un pressupost que ronda els 100.000 euros finançats per Reciplasa, abastarà mig centenar de carrers repartits en tres districtes diferents de la ciutat. Així, s’engegarà de forma experimental en el centre històric, en un àrea amb una població de 3.956 persones; en una zona del districte Nord, amb una població d’1.451 persones i en el districte Oest, en una zona del Raval Universitari amb una població benvolguda de 2.244 persones, segons ha explicat Simó.

L’empresa adjudicatària ha començat ja a repartir els poals de separació de residus orgànics destinats als domicilis (un total de 2.200) i a partir de la setmana que ve ja estaran instal·lats els contenidors en el carrer, un total de 56. La prova pilot es perllongarà durant sis mesos i permetrà avaluar l’acceptació o no d’aquest tipus de recollida selectiva de residus en origen, que se suma a les de plàstic, vidre i cartó.

A més del repartiment gratuït de poals per a separar els residus orgànics en origen, l’Ajuntament de Castelló, a través de l’empresa adjudicatària del servei, també realitzarà una campanya informativa entre els veïns amb el repartiment de díptics explicatius sobre la importància del reciclatge i amb informació pràctica sobre què es consideren residus orgànics i què no. Els contenidors també disposaran d’adhesius en els quals es podrà consultar què tipus de deixalles poden tirar-se al contenidor i quins no.

En aquest sentit, la regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, ha destacat la importància que la ciutadania se sume a aquesta iniciativa “perquè aqueixa és la clau de l’èxit”. Així, ha informat que s’ha vingut traslladant informació a associacions veïnals de les zones en les quals s’implantarà per a afavorir la participació. A més, també s’ha facilitat informació en les tinences d’alcaldia.

Així, en el poal marró han de dipositar-se restes de menjar cuinat o no (carn, peix, peles, fruita, verdura i aliments caducats), restes de cafè i infusions, restes de jardineria i paper amb restes orgàniques. El que no ha de tirar-se en aquest contenidor són envasos, vidre, paper, cartó, burilles i restes de cigarrets, bolquers, comprimides o excrements.

El regidor d’Ordenació del Territori, per la seua banda, ha destacat la importància d’incorporar com un hàbit més la separació en origen dels residus orgànics lloc que suposen entre el 40% i 50% de la brossa que acabem tirant al contenidor comú”. Simó ha afegit que “si agafem l’hàbit de separar els residus orgànics aconseguirem tres coses molt importants: millorar el reciclatge, millorar la neteja de la nostra ciutat i crear compost, una tova molt nutritiva i barat que serviria per a alimentar els jardins de la ciutat i els camps de cultiu”.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *