Castelló inverteix més de 100.000 euros en els treballs de consolidació de la vila romana del camí de Vinamargo

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, lamenta que la desídia de governs anteriors ha deteriorat l’estat de conservació de la vila romana.

L’Ajuntament de Castelló ha iniciat els treballs de consolidació de la vila romana del camí de Vinamargo, una actuació que té un pressupost de 125.000 euros i un termini d’execució d’onze setmanes. La regidora de Cultura, Verònica Ruiz i l’alcaldessa, Amparo Marco, han visitat les obres al costat dels tècnics municipals i els responsables de l’empresa adjudicatària, Cyrespa, i de Arqueologia i Patrimoni, encarregada de realitzar les labors arqueològiques. Aquesta actuació s’emmarca en la segona fase de les inversions sostenibles en la qual l’ajuntament invertirà 4,6 milions d’euros en 15 projectes durant enguany.

Durant la visita, la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha explicat que la vila romana del camí de Vinamargo va eixir a la llum entre 2009 i 2010 com a resultat de les excavacions efectuades per a desviar i cobrir el barranc de Fraga. En aquell moment només es van executar dues intervencions d’urgència, una consistent en el tancat del recinte, i l’altra en la consolidació dels murs. Ruiz ha lamentat “la desídia dels governs anteriors” ja que durant aquests set anys no s’ha pres cap mesura de precaució per a preservar aquestes restes i per açò han patit les inclemències del temps, la qual cosa ha empitjorat el seu estat constructiu.

L’edil ha detallat que amb l’actuació que s’ha iniciat ara es van a consolidar les estructures amb una sèrie de treballs constructius que puguen fer visitable i comprensible la vila romana, aprofitant els recursos existents com a itinerari de visita. Així mateix ha avançat que ha sol·licitat a la Conselleria d’Educació que col·labore en la recuperació d’aquest enclavament.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *