El programa ofereix formació en igualtat d’oportunitats i violència de gènere i un espai per a analitzar i debatre aquests temes.

La vicealcaldesa i regidora d’Igualtat, Ali Brancal, va inaugurar ahir la tercera edició de l’Escola d’Igualtat, un acte que va tenir lloc a l’Edifici Menador i que va comptar amb l’assistència d’un total de 50 participants, 15 més que en la passada edició, la qual cosa suposa un increment del 42%.

L’Escola d’Igualtat és un programa formatiu, de 20 hores de durada i gratuït, que imparteix el personal tècnic del Servei d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes de l’Ajuntament de Castelló (SIO). Així, aquest projecte “tracta d’oferir a la ciutadania formació en igualtat d’oportunitats i violència de gènere i també generar un espai en el qual analitzar i debatre sobre aquestes qüestions”, va destacar Brancal.

La vicealcaldesa també va afirmar que “com a regidora és molt satisfactori comprovar com els programes que realitzem són tan ben rebuts per la ciutadania. El fet que enguany tinguem encara més participació que en edicions anteriors ens anima a seguir promovent aquest tipus d’activitats, per a seguir aprofundint en la conscienciació dels ciutadans i ciutadanes de Castelló sobre la igualtat real i la violència de gènere”.

El temari abordat en aquesta tercera edició de l’Escola d’Igualtat va tractar, durant la primera sessió, conceptes bàsics com el patriarcat, sexe i gènere, rols i estereotips, socialització de gènere, igualtat formal i real d’oportunitats en dones i homes, discriminació per raó de sexe i gènere, bretxa de gènere, perspectiva de gènere, accions positives o ‘mainstreaming’.

En pròximes edicions s’abordaran temes com el gènere i l’educació, l’anàlisi de l’educació en els col·legis, llibres de text i elecció d’estudis segons el gènere, l’ús d’un llenguatge inclusiu i no sexista, l’ús del temps, com dones i homes usem el temps de forma desigual i les conseqüències que provoca aquest fet en la vida d’uns i unes altres, la salut de les dones, la violència de gènere o la planificació de projectes d’entitats socials amb perspectiva de gènere.
L’Escola d’Igualtat se celebrarà tots els dimarts fins al 23 de maig a la Llotja del Cànem de 18.00 a 20.00 hores.