Ignasi Garcia va representat l’Ajuntament de Castelló en la reunió del Consell de Govern, que ha creat dos grups de treball.

El regidor de Transparència i Modernització de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha participat en la reunió del Consell de Govern de la Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que es va celebrar en Cornellà de Llobregat. L’organisme agrupa un total de 238 entitats locals entre ajuntaments, comunitats autònomes, diputacions i mancomunitats, després de les últimes incorporacions, i dóna cobertura a més de 21 milions de ciutadans.

Durant l’encontre s’ha incidit en “la necessitat de promoure la innovació i la millora constant de les relacions entre les entitats locals i la ciutadania a través del que es coneix com a Govern Obert, amb criteris de transparència i participació”, ha explicat Garcia, membre del Consell.

El titular de Transparència ha informat que s’ha impulsat la formació de dos nous grups de treball, anomenats de Dades Obertes i Accés a la Informació Pública. En el primer es treballarà en l’elaboració d’una guia que facilite a les entitats locals la posada en marxa i posterior desenvolupament de la cultura de dades obertes en les organitzacions públiques. Per la seua part, els integrants del grup d’Accés a la Informació Pública crearan una guia de tramitació del procediment d’accés a la informació pública, així com un banc de resolucions dels òrgans de control sobre les reclamacions presentades pels ciutadans en esta matèria.

Ignasi Garcia ha reiterat “el ferm compromís de l’Ajuntament de Castelló per la transparència i la modernització” del govern municipal, com ho demostra la participació en el Consell de Govern de la Xarxa.