El conseller d’Educació, Vicent Marzà, acompanyat del regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, varen inaugura el ‘Castelló Educa’, les jornades de reflexió pedagògica que varen tindre lloc en la ciutat de Castelló, amb epicentre a l’Auditori i Palau de Congressos.
L’encontre, les activitats del qual es van encetar dijous passat amb la celebració de diversos itineraris culturals pels carrers de la ciutat i un bureo a la plaça Santa Clara, pretén servir com a fòrum de reflexió de la comunitat educativa sobre els reptes a què s’enfronta l’ensenyament públic. Pedagogs, mestres i altres experts aprofundeixen al voltant de la realitat educativa des de diversos punts de vista, des de l’econòmic -com invertir perquè els alumnes siguen capaços d’extraure tot el seu potencial, tenint en compte les seues singularitats- fins al relatiu a la promoció de les condicions de plena igualtat, fomentant el respecte i el diàleg.
En les jornades també es va parlar de com conjugar tots els factors perquè es puga construir una veritable societat del coneixement sense exclusions, per a lo qual és necessari facilitar l’accés de tota la població a les tecnologies de la informació que permeten el seu desenvolupament.
L’acte protocol·lari va donar pas a la conferència inaugural, ‘Ciutat educadora: Formació integral i democràtica’, a càrrec de Joan Manuel del Pozo. A més, la representació de l’obra ‘Tempus fugit’ de Teatre de Caixó ha posat el punt i a part a Castelló Educa, que va seguir dissabte amb la celebració de cinc grups de reflexió simultanis: ‘Organització pedagògica i democratització dels centres educatius’, coordinat per Joan Traver; ‘El material didàctic als centres educatius’ (Jordi Adell); ‘Deure i lleure’ (Sílvia Centelles); ‘Xarxes de formació i renovació pedagògica’ (Hermini Segarra) i ‘Formació al llarg de tota la vida’ (Pilar Escuder).
Castelló Educa va concloure amb la conferència pronunciada per Heike Freire ‘Entorns i paisatges que eduquen: Dissenyar espais per a afavorir l’aprenentatge’.