Els equips instal·lats per la regidoria de Modernització, més eficients i sostenibles, també han aconseguit disminuir el consum d’energia.

Els nous equips d’impressió instal·lats per la regidoria de Modernització de l’Ajuntament de Castelló han contribuït a la reducció de CO2 a l’atmosfera així com a l’estalvi energètic. Funcionaris i treballadors municipals disposen des de fa pocs mesos d’impressores eficients i més sostenibles. “És la nostra modesta aportació a la conservació de la natura, però alhora és més que un gest en aquesta direcció. És la constatació que estem compromesos amb la protecció de la natura com un dels eixos de la nostra acció de govern”, apunta Ignasi Garcia, regidor de Modernització.

Des del 7 de març fins al 31 de maig els nous sistemes d’impressió han evitat l’emissió a l’atmosfera d’un total de 323,4 quilos de CO2, 177,6 d’ells només en el mes de maig. El paper que s’ha deixat d’utilitzar hagués suposat la destrucció de tres arbres.

Un altre dels paràmetres contemplats en aquestes mesures de control implantades per la regidoria de Modernització és l’estalvi energètic. Des d’abril fins a maig l’energia que s’ha estalviat correspon a 20.244 hores de funcionament d’una bombeta de llum.

A més a més, en el període transcorregut des de la posada en marxa dels nous equips, el valor salvat per l’ús més eficient del paper és de 705 euros, 268 d’ells corresponents a març i abril, i 437 al mes de maig.