Després de quatre mesos d’obres, el complex poliesportiu Chencho llueix nova imatge. Els treballs, que conclouen aquesta setmana, han consistit, principalment, en la construcció d’una rampa que vertebra tot el recinte i comunica les diferents instal·lacions esportives i camps de joc assegurant així l’accessibilitat universal. El regidor d’Esports, Enric Porcar, assegura estar “molt satisfet del resultat dels treballs”. “Encara que semble mentida, fins ara el Chencho no era accessible per a les persones amb cadira de rodes o amb carrets de nadons, que no podien desplaçar-se d’una zona a una altra”, ja que el recinte està construït en diverses altures a causa de l’orografia del terreny.

El Chencho ha anat creixent des que va entrar en funcionament i ara acull cinc camps de futbol 11, dos poliesportius, una pista de patinatge, dues cafeteries i tres àrees d’aparcament, a més dels vestidors i els magatzems per al material. De fet, fins i tot la part superior, la més antiga, rep el nom de Chencho i la inferior es coneix com a Ciutat Esportiva tot i que ambdues estan englobades en un mateix recinte i es comuniquen entre si.

Porcar apunta que les successives ampliacions es van fer sense un criteri definit, de manera que ara, a més del problema de manca d’accessibilitat, el desplaçament d’un camp a un altre es feia complicat i fins i tot de vegades obligava a passar pel costat dels vestidors, amb la consegüent acumulació de gent, entre esportistes, familiars i entrenadors. La gran afluència d’esportistes, especialment xiquets i xiquetes, durant tota la setmana convertien el Chencho en un complex un poc caòtic.

La rampa està construïda d’obra, disposa d’una amplària considerable i consta de diversos descansos. A més, s’aprofitarà per a tancar el buit de la mateixa per habilitar magatzems on guardar material esportiu que utilitzen els clubs. Com a millores s’han inclòs el pintat exterior dels vestidors i la incorporació d’un nou sistema de reg aeri més eficaç que rebaixa la temperatura de la gespa artificial dels camps de futbol i els manté en perfectes condicions.

Cal destacar que la reforma és una de les inversions financerament sostenibles finançada amb romanent de l’exercici fiscal del 2016.