Diverteix-te, juga, aprèn. Aquest és un dels lemes de Castelló+Sostenible, que torna de nou en juliol per a conscienciar als més xicotets i a les seues famílies sobre la cura i la protecció del medi ambient. En aquest cas, l’activitat està dedicada a un recurs tan important com l’aigua, encara que també podran aprendre sobre els animals marins i la contaminació en les platges.

La jornada, que tindrà lloc el dissabte 22 de juliol d’11 a 14 hores en la platja del Serradal (zona de la corba) de Castelló, comptarà amb diversos jocs i tallers. En primer lloc, es podrà assistir a l’exposició “Movent-nos per l’aigua”, organitzada per la Creu Roja, i que tractarà sobre els perills en la biodiversitat i els animals marins.

També hi haurà un joc dividit en dues parts. En la primera, els xiquets i xiquetes jugaran al “Tres en aigua”, semblat al tres en ratlla, en el qual hauran de respondre preguntes sobre l’aigua com a recurs i les bones pràctiques per a poder avançar i continuar. En la segona part, jugaran per equips mentre aprenen especialment sobre la biodiversitat marina mediterrània i analitzen diferents peixos al mateix temps que els expliquen com estan amenaçats.

Finalment, hi haurà un taller en el qual podran aprendre sobre la contaminació en la platja i podran filtrar algunes mostres d’arena per a descobrir els seus perills, com els plàstics en els quals els animals marins, com les tortugues, es queden enganxats i que no els deixen respirar o les burilles de cigarrets que contaminen l’aigua i les platges.

Castelló+Sostenible és un projecte de l’Ajuntament de Castelló a través de l’àrea de Sostenibilitat Ambiental, que un dissabte al mes pretén educar i sensibilitzar als xiquets i xiquetes i a les seues famílies sobre importants qüestions mediambientals. Aquesta és la setena jornada de l’any, però hi haurà moltes més durant els següents mesos, en les quals a més els participants podran aconseguir regals sostenibles en els tallers.