El Patronat d’Esports de Castelló està promovent entre els usuaris de les instal·lacions esportives municipals la campanya ‘Alimentació saludable en la pràctica esportiva’, mitjançant la qual ofereix als aficionats a l’esport unes pautes d’alimentació i consells dietètics de manera totalment gratuïta.

Aquesta iniciativa naix de l’acord entre el Patronat d’Esports de l’Ajuntament de Castelló i el Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana (CODiNuCoVa) mitjançant el qual s’ofereix un servei de valoració i assessorament dietètic i sobre hàbits d’alimentació adequats.

D’aquesta manera, tots els usuaris de les instal·lacions esportives municipals poden arreplegar un tíquet que podran canviar per una visita de valoració i pautes alimentàries per a seguir una alimentació saludable combinada amb la pràctica esportiva. En cas que l’usuari estiguera interessat en altres serveis no inclosos en el programa, se li informarà sobre les tarifes concretes. El tíquet es pot arreplegar en el Gaetà Huguet, la piscina Olímpica, Castalia, Emilio Fabregat o en les oficines de Patronat Municipal d’Esports.

Una vegada arreplegat el tíquet, l’usuari podrà acudir a qualsevol dels dietistes i/o nutricionistes adherits al conveni per a realitzar aqueixa primera consulta amb el professional escollit.

A més, una comissió de seguiment establirà un sistema d’avaluació per a mesurar la satisfacció de l’usuari respecte als serveis de dietètica i nutrició que reba, així com per a determinar el grau de satisfacció amb el professional que haja escollit. També establirà la forma d’arreplegar els suggeriments i possibles queixes.

Enric Porcar, regidor d’Esports, assenyala que l’acord “pretén donar més visibilitat i fomentar el treball del dietista-nutricionista en la promoció de la salut”, atès que la pràctica de l’esport s’ha popularitzat en els últims anys en tots els segments d’edat de la població. Amb aquesta nova realitat, tant el Patronat com el CODiNuCoVa creuen que “és essencial una correcta nutrició en l’esport” i que “ambdues activitats han d’estar dirigides per professionals en cada matèria”, destaca Porcar.