L’Ajuntament de Castelló invertirà durant l’estiu de 2017 prop de 300.000 euros en la millora de quatre col·legis públics: Pintor Soler i Godes, Carles Salvador, Censal i Vicent Artero. Aquestes actuacions estaran sufragades a càrrec de les Inversions Financerament Sostenibles provinents del romanent del pressupost de 2015.

En concret, els treballs afecten a la reforma dels banys del Censal i el Carles Salvador, en els quals s’invertiran 55.000 i 70.000 euros, respectivament; millorar la caldera del Vicent Artero, amb 14.500 euros de pressupost, i la remodelació integral del pati del Soler i Godes, una obra de gran envergadura per a la qual s’han destinat 159.000 euros. En total la inversió efectuada durant l’estiu serà de 298.500 euros. A més, cap recordar que, dins de les actuacions de Inversions Financerament Sostenibles, també es va realitzar el passat Nadal la reforma dels banys del pati del Pintor Castell amb una inversió de 20.000 euros.

Aquesta inversió, segons Porcar, demostra “el compromís de l’equip de govern amb l’educació pública, tant és així que des que entrem a governar hem realitzat millores en els col·legis públics de la ciutat tots els anys des de les inversions financerament sostenibles i, a més, hem augmentat el pressupost de manteniment, que ja existia en governs anteriors, en un 15%.

En aquest sentit, la regidoria d’Educació ha realitzat el passat curs obres de manteniment incloses en el Pla Integral de Reformes per valor de més de 400.000 euros amb l’objectiu de solucionar el mal estat de conservació de molts centres, especialment els més antics, “que estaven en un evident estat d’abandó després d’anys de deixadesa dels successius governs del PP”, apunta Enric Porcar. Mitjançant aquest pla, l’Ajuntament de Castelló ha realitzat un total de 932 actuacions que han suposat un desemborsament de 424.449 euros.