Castelló estrena les façanes rehabilitades del Palau Municipal pel 766 aniversari de la fundació de la ciutat

El Palau Municipal de la plaça Major estrena la seua nova imatge després de les obres de rehabilitació que s’han executat en els últims mesos. La finalització de les obres s’ha fet coincidir amb la celebració, demà 8 de setembre, del 766 aniversari de la fundació de la vila de Castelló. El projecte ha respost al principi de màxim respecte a l’edifici, a la seua arquitectura i a la seua repercussió com a emblema de la ciutat, per a facilitar la seua percepció com a lloc de trobada oberta i de comunicació entre els ciutadans i la institució municipal.

La intervenció realitzada en la façana principal del consistori, i que va ser adjudicada per un import de 402.000 euros, ha inclòs l’eliminació de tots els elements impropis que existien en les façanes; neteja i consolidació de la pedra, prèvia preconsolidació en les zones requerides mitjançant cosit d’esquerdes, segellat de juntes i reposició d’elements o volums perduts; substitució del revestiment de les façanes laterals; substitució dels balustres de formigó per altres nous de pedra calcària; i substitució de finestres i portes balconeres amb eliminació de persianes, ja que la funció de protecció solar l’exercirà el nou envidrat.

La façana històrica és la que més deterioració presentava, hagut d’entre altres factors a la climatologia i a l’elevat grau de pol·lució que ha suportat per l’intens tràfic rodat en els carrers de l’entorn i en la pròpia plaça fins a la seua última remodelació i peatonalització l’any 2013.

Pel que fa a la il·luminació, s’han eliminat els grans focus que existien i s’han substituït per un nou sistema de tecnologia led molt més modern i amb elements més discrets per a posar en relleu el valor de la façana sense alterar el seu aspecte. També s’ha modificat parcialment el sistema de climatització de l’immoble, substituint les unitats exteriors visibles, i es procedirà a la substitució del sistema actualment instal·lat per a evitar el posat de colomes per un altre més nou i de menor impacte visual.

El termini d’execució de les obres es va haver d’ampliar fins als sis mesos a causa de l’avançat estat de deterioració de la pedra que compon la façana, ja que la restauració i consolidació de la mateixa havia de fer-se mitjançant mètodes que requerien de més temps per a evitar una major deterioració de la mateixa”.

La celebració del 766 aniversari de la fundació de la vila de Castelló comença matí amb un acte institucional en el qual es lliurarà la Medalla d’Or de la ciutat a l’IES Francisco Ribalta, que enguany celebra el seu centenari, per ser “un referent acadèmic, cultural, patrimonial i humà únic” per a la ciutat i la província. A més, també s’han previst altres activitats com una exposició ‘Un somni de ciutat: un recorregut pel patrimoni artístic de l’Ajuntament de Castelló de la Plana’, que s’inaugurarà el dilluns 10 de setembre en la Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló, en el carrer Enmig, i romandrà oberta fins al 12 d’octubre; una recreació històrica, teatre, conferències, imposicions de bandes a les reines de les festes, etcètera.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *