Un total de 18 xiquets de dos anys del Grau de Castelló han començat aquest curs a anar a classe gràcies a la creació d’una nova aula en el col·legi públic L’Illa. La mesura duta a terme per l’Ajuntament de Castelló pretén ajudar a pal·liar la històrica falta d’oferta d’educació infantil pública d’aquesta edat en el districte marítim que, fins al passat curs, només cobria l’Escoleta Mar de Somnis. Aquesta manca provocava cada mes de setembre que un gran nombre de famílies es quedara sense plaça per als seus fills i filles.

El regidor d’Educació, Enric Porcar, i el tinent d’alcaldessa del Grau, Rafa Simó, van visitar la passada setmana el centre escolar per a comprovar sobre el terreny el correcte inici del curs escolar. Porcar ha explicat els detalls de la reforma de l’estància, que feia les funcions de sala de professors i va ser transformada aquest passat estiu en la nova aula de dos anys gràcies a una inversió municipal de 15.000 euros. “La reforma va haver de complir l’exigent normativa vigent en aquest apartat, que indica que la classe, a més de tindre una grandària determinada, ha d’estar en la mateixa planta que el pati d’esbarjo, al qual ha de tindre accés directe i en rampa”, ha detallat Porcar. El responsable d’Educació del consistori ha afegit que “la classe ha de disposar així mateix d’un pati propi tancat perimetralment i de lavabos connectats directament amb l’aula de grandària i funcionalitat adequats a xiquets i xiquetes de dos anys”.

Per la seua banda, Rafa Simó ha apuntat que la posada en marxa de l’aula de dos anys “és una més de les mesures encaminades a dotar al Grau d’uns serveis dignes i d’acord al seu nombre d’habitants i a la seua importància en la ciutat”.

Aquest pla experimental, a més de la infraestructura material, ha suposat l’assignació d’un mestre o mestra d’Educació Infantil i d’un educador o educadora amb la titulació de Tècnic Superior en Educació Infantil.

L’Illa és el cinqué centre escolar de Castelló a comptar amb aula infantil de dos anys, després dels positius resultats obtinguts en el Mestre Canós, Antonio Armelles, Bisbe Climent i Blasco Ibáñez. “Amb aquesta mesura pretenem potenciar aquells centres que troben més dificultats en la matriculació d’alumnes perquè, una vegada aquests comencen la seua trajectòria en el centre, continuen en ell i la població escolar es consolide”, assenyala Enric Porcar.