La vicealcaldessa i regidora d’Habitatge, Ali Brancal, s’ha reunit aquest matí amb la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, amb la qual “estem en plena sintonia, ja que l’Oficina de l’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló està treballant en la mateixa línia que la conselleria”.

Brancal ha volgut apuntar que ambdues “ens hem mostrat realment preocupades i disgustades pel bloqueig a què el Partit Popular ha sotmés la Llei de la Funció Social de l’Habitatge, impugnant part de l’articulat que és el que ens està creant la major part dels problemes que tenim ara per a poder oferir solucions habitacionals a la ciutadania”.

La vicealcaldessa ha continuat denunciant que “el Partit Popular està posant pals a les rodes perquè aquesta llei no tire endavant, una llei que podria oferir solucions a un problema real i que podria suposar la salvació del futur de moltíssimes famílies”.

A més, la titular d’Habitatge a l’Ajuntament de Castelló ha compartit amb Torró les bases de les ajudes que s’han estat treballant en els últims mesos des de la Regidoria d’Habitatge, i que estan a punt de convocar-se, en matèria de rehabilitació d’habitatges i inspecció tècnica de l’edificació.

Torró i Brancal també han coincidit en la necessitat de coordinar totes les accions que es realitzen des de la conselleria amb els diferents ajuntaments i per a açò es pretén reforçar la figura dels InfoHabitatges, que seran de gran ajuda per al treball conjunt i la resolució dels diferents problemes en matèria d’habitatge que són de difícil solució. Per a açò, Brancal ha manifestat que “existeix la necessitat de tenir solucions habitacionals de diferents característiques i modalitats, que poden passar per ajudes directes, ajudes al lloguer o altres solucions davant una emergència social o habitacional”.

Finalment, les vicealcaldessa i la directora general han apuntat la necessitat de donar eixida habitacional a les propietats que a dia de hui romanen tancades i sense cap tipus d’ús.