El regidor d’Educació, Enric Porcar ha presentat la iniciativa de Patis Oberts, arreplegada dins del Pacte del Grau. Aquesta es desenvoluparà durant 29 caps de setmana els divendres de 17.00 a 19.00 hores i els dissabtes de 10.30 a 13.30 hores en set col·legis, un per districte i zona d’influència, de la ciutat de Castelló.

En aquesta primera edició comptarà amb els col·legis Castàlia (Nord), Lluís Revest (Nord-Est), Censal (Sud-Est), Ripollés (Sud-Oest), Manel Garcia Grau (Oest), Herrero (Centre) i Elcano (Grau), encara que com ha explicat Porcar en futurs cursos poden anar variant i fins i tot ampliant-se.

El regidor Porcar ha manifestat que es tracta d’un projecte per tal “d’obrir les escoles perquè siguen uns espais públic més a guanyar per la ciutadania”. A més, ha expressat que “la idea és que els pares també participen i juguen amb els seus fills”.

Porcar ha estat acompanyat a la presentació de Ramón García, responsable de Iocum, l’empresa encarregada de dur a terme aquesta iniciativa. Aquest ha destacat que “l’objectiu és fer dels patis com d’una plaça pública amb activitats esportives, educatives, programacions, festes extraordinàries i jocs populars, entre d’altres”.

Per aconseguir l’objectiu es comptarà amb la figura d’un dinamitzador que serà l’encarregat de promoure les activitats entre els xiquets i xiquetes. Cal destacar, a més, que per a dissenyar les activitats en cada centre hi haurà un treball previ al costat de l’equip directiu i les associacions de mares i pares d’alumnes.