La Casa Matutano presenta actualment importants deficiències estructurals i instal·lacions que no compleixen la normativa actual d’edificis públics.

L’Ajuntament de Castelló de la Plana a través de la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha enviat una carta al Diputat Provincial de Cultura, Vicent Sales, per tal d’exposar-li la situació en la qual es troba l’antic museu provincial ubicat al carrer Cavallers. Ruiz ha considerat que “l’edifici necessita urgentment un pla de rehabilitació complet per tal que continue albergant el Museu Etnològic municipal i provincial amb les condicions i garanties necessàries, tant per a les peces de la col·lecció museogràfica que hi conté, com per als seus visitants”.

En aquest edifici, propietat de la Diputació de Castelló, s’han detectat importants deficiències estructurals en bigues, goteres i canonades trencades. A més, gran part de les seues instal·lacions no compleixen la normativa actual respecte a edificis públics quan a instal·lació elèctrica, seguretat en incendis i alarmes o accessibilitat, entre d’altres.

És per aquest motiu que des de l’Ajuntament de Castelló “li demanem que la Diputació inicie els tràmits necessaris per a la rehabilitació i conservació de l’edifici tenint en compte el seu ús com a Museu i Pla Museològic Municipal, i que considere incloure les despeses de les obres necessàries dins els seus pressupostos del 2018”, tal com manifesta la carta.

Així mateix, l’Ajuntament ha aprofitat l’ocasió per suggerir al Diputat Provincial de Cultura la possibilitat de convocar una reunió de les dues institucions per establir i planificar les actuacions pertinents a la coneguda com a Casa Matutano.