Castelló projecta un anell ciclista en el centre, completar la circumval·lació i una connexió per als vianants entre la Panderola i el Pinar

Més protagonisme de vianants i ciclistes en la mobilitat urbana i racionalització del vehicle privat a través de tres nivells de circumval·lació. El regidor d’Ordenació del Territori i Mobilitat, ha assenyalat les línies estratègiques del Pla General de Castelló en matèria de mobilitat, que passen per ampliar els carrils i vies ciclistes, impulsar un anell ciclista en la ronda centre, ampliar les peatonalitzacions i completar la ronda de circumval·lació en el tram de 2,4 quilòmetres a l’oest de la UJI.

La mobilitat marca el model de ciutat que volem i encaixa amb el concepte d’infraestructura verda que planteja el Pla General. A més de l’anell ciclista per la ronda centre (ronda Millars, Magdalena, Cerdà de Tallada, Sanahuja, María Agustina, Governador, Casalduch, Orfebre Santalínea i ronda Millars), destaca la nova planificació urbanística que projecta aprofitar camins històrics per a teixir una xarxa de carrils bici que a més de fomentar una mobilitat sostenible ajuden a potenciar els valors culturals, paisatgístics i socials d’aquests camins. Així, el regidor ha destacat que es projecta una adequació integral del Caminàs amb 10,9 quilòmetres de nou carril ciclista i per a vianants compatible amb la circulació de vehicles des del límit del terme municipal amb Almassora fins al de Benicàssim, amb el que es facilita la connexió Nord-Sud.

També es preveu una actuació similar en el Camí Vinamargo i la seua prolongació urbana que creua la ciutat fins al parc Mèrida, amb un recorregut de 5,2 quilòmetres per a afavorir la connexió Aquest-Oest i la seua continuïtat a través d’un nou vial paral·lel a l’avinguda de l’Alcora fins a connectar amb la N-340, que sumarà altres 4,8 quilòmetres de vies ciclistes i per als vianants.

La conversió del riu Sec en un connector ambiental també tindrà la seua traducció a l’àmbit de la mobilitat, ja que es projecta habilitar carrils ciclistes i per a vianants en el seu recorregut des de la platja fins a la Universitat Jaume I i una mica més cap a l’Oest, amb altres 10,5 quilòmetres. A més, s’estendrà la xarxa de carrils bici urbans (inclou carrils bici segregats, zona 30, calles ciclistes, etc) per a eliminar les discontinuïtats en els traçats actuals i facilitar l’ús de la bicicleta en els trajectes urbans.

Amb l’objectiu d’afavorir l’ús privat de la bicicleta, està prevista l’engegada d’una prova pilot de aparcabicis privats per a augmentar la seguretat que s’engegarà en els pròxims mesos.

El Pla General planteja estendre la zona per als vianants entre el Raval de Sant Félix i el de la Trinitat, amb els diferents models existents, incloent el d’accés a residents, i ha avançat que es projecta la peatonalització entre el parc de la Panderola i el del Pinar, a través de les avingudes Sant Pere i Sebastián Elcano. Aquestes mesures aniran acompanyades de solucions alternatives d’aparcament dissuasori que tinguen connexió amb transport públic, bancades ciclistes o que permeten els desplaçaments a peu, com a l’entorn de l’estació de trens, del pavelló Ciutat de Castelló o a l’entorn de l’Hospital General. En el cas del Grau, s’està barrejant la possibilitat de situar-ho en els terrenys dels antics tallers del port, en el Serradal.

Calmar el trànsit i més seguretat vial

El futur Pla General també planteja mesures per a calmar el trànsit. Una de les més importants serà l’extensió de les superilles, un projecte nou que l’Ajuntament de Castelló està implantant en Mestratge i que servirà de model per a altres zones de la ciutat. “És un concepte nou que fusiona mobilitat i urbanisme per a aconseguir barris més amables, en els quals s’elimine el tràfic de pas i es prioritze el de residents, amb menys sorolls, menys contaminació i més seguretat vial”, ha subratllat Simó.

Quant a la xarxa viària, el regidor de Mobilitat ha detallat que es planifica a través de tres nivells de rondes: la centre (ja en marxa), la ronda Barris (en marxa i mancant completar un tram) i la de circumval·lació. “Considerem que el Pla General ha de contemplar el tancament de la ronda de circumval·lació amb el tram de 2,4 quilòmetres que falta per executar”, segons ha explicat Simó, qui ha apuntat que “aquesta actuació té un caràcter més metropolità que municipal perquè suposarà una millora important en l’accés al campus de la Universitat Jaume I”.

També es dissenya un vial de nova creació des del Palau de la Festa fins el futur tancament de ronda de circumval·lació que discorre en paral·lel a l’avinguda de l’Alcora amb el que s’aconseguirà reduir i equilibrar els desplaçaments, reduir el tràfic a l’Alcora, millorar la seguretat vial i aconseguir espais urbans de qualitat. En la seua trama urbana més pròxima al Palau de la Festa aprofita el recorregut de la ronda Barris i a partir de l’avinguda Vila-real és de nova creació en paral·lel a l’avinguda de l’Alcora.

 

Arxivat en: Medi Ambient i sostenibilitat, Mobilitat i transport públic, Temes municipals, Urbanisme i vivenda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *