Per al 2018, Esport de la Generalitat ha incrementat un 270% la inversió en projectes d’integració a través de l’esport i l’activitat física i en ajudes a la Federació d’Esports Adaptats

El conseller Vicent Marzà, com a màxim responsable en matèria d’esport de la Generalitat, ha visitat el complex esportiu Chencho, de Castelló de la Plana, acompanyat per la vicealcaldessa de la ciutat, Ali Brancal; el regidor d’Esports, Enric Porcar, i el responsable de la Federació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de Castelló, Carlos Laguna, per tal de conéixer les diferents actuacions que s’han fet al recinte en matèria d’accessibilitat per a la mobilitat.

Segons el conseller Marzà: “Una de les prioritats en esport és la integració, i les actuacions fetes al complex esportiu Chencho són un magnífic exemple de com des de la gestió municipal, Castelló se suma a aquest objectiu compartit. Des de la Generalitat impulsem diferents accions encaminades a promoure la integració de persones discapacitades a través de l’esport, i cal disposar d’espais accessibles i preparats per a tot tipus de persones que realitzen la pràctica de l’activitat física.”

A més, el responsable d’Esport de la Generalitat ha volgut recordar que “la Conselleria treballa colze a colze amb la Federació d’Esports Adaptats, les ajudes a la qual han passat dels 30.000 als 50.000 euros. A més, per al pròxim any hem incrementat de 110.000 a 300.000 les ajudes a projectes que fomenten la integració a través de l’esport des de diferents punts de vista; també el de la mobilitat. En total incrementem un 270% les ajudes a la integració a través de l’esport perquè cal garantir la pràctica de l’esport a tota la ciutadania i no només a una part”.

Pel que fa a projectes d’integració presentats a Esport de la generalitat per part d’entitats i associacions de les comarques de Castelló, en 2017 s’han beneficiat d’aquestes ajudes cinc projectes.

Els treballs al complex esportiu han consistit, principalment, en la construcció d’una rampa que vertebra tot el recinte i comunica les diferents instal·lacions esportives i camps de joc, amb la qual cosa s’hi assegura l’accessibilitat universal.