Castelló ha arrancat l’any amb 98 contractes en vuit programes de formació i ocupació que sumen una inversió global d’1,9 milions d’euros cofinançats per l’Ajuntament de Castelló, a través de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) CastellóCREA, i el Servof.

En total, 65 dones i 34 homes s’han incorporat al mercat laboral a través d’aquests programes finançats per l’Ajuntament i el Servof, que s’emmarquen en vuit grans iniciatives de formació i ocupació: Taller d’Ocupació VIII, Escola d’*Ocupació Et Formem, Emcorp, Emcord, Curs de Neteja; Castelló Oest, Consorci del Pacte Local per l’Ocupació i programes municipals d’ocupació. La bateria d’accions se centra a afavorir la inserció laboral.

El projecte més ambiciós d’aquest paquet de mesures és el Taller d’Ocupació VIII, que emprarà a 36 persones durant un any. Està dividit en tres mòduls: administració, publicacions i aplicacions web, i sistemes microinformàtiques.

El curs de neteja en espais oberts i instal·lacions industrials, compost per 12 alumnes i alumnes en risc d’exclusió social, serà l’activitat amb un termini de finalització més proper, doncs acaba el pròxim 19 de febrer.

13 persones i un període d’estada de 4 mesos prorrogables a un any seran el ventall de contractes als quals donarà cabuda Et Formem, format per un únic taller d’operacions auxiliars d’obra de paleta de fàbriques i cobertes.

Els programes Emcorp, dirigit a la contractació de persones aturades d’almenys 30 anys, i Emcord, que dóna treball a aturats i parades de llarga durada, tenen una durada de 6 mesos i permetran millorar l’ocupabilitat d’un total de 17 persones. A més, també es prorroguen accions finançades exclusivament amb fons municipals que van a permetre altres 20 contractacions.