‘Mi Ciudad Inteligente’ posa en valor iniciatives d’innovació social, accessibilitat, mobilitat sostenible, eficiència energètica i mediambiental i gestió d’infraestructures.

El regidor de Modernització de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha rebut avui la visita de ‘Mi Ciudad Inteligente’, un projecte d’anàlisi i difusió de ciutats intel·ligents i de mobilitat sostenible a Espanya. Aquest recorre i analitza les iniciatives smart city de 81 ciutats espanyoles, que pertanyen a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents, per tal de divulgar-les entre la ciutadania explicant què són les ciutats intel·ligents a Espanya i quines són les seues línies de treball.

El projecte consisteix a una ruta per aquestes 81 ciutats amb un cotxe 100% elèctric que compta amb 400 quilòmetres d’autonomia. Aquest començà des del mes de juny passat i finalitza ara al gener, havent recorregut més de 30.000 quilòmetres amb zero emissions.

Garcia ha explicat que “és una manera de compartir experiències i opinions entre uns ajuntaments i d’altres”. A més, ha afegit que “un dels grans reptes d’un món intel·ligent és no fer emissions i no seguir castigant el nostre planeta acceptant que el canvi climàtic, segurament, és el principal problema que té ara mateixa la humanitat i és una de les coses que hem d’afrontar”.

‘Mi Ciudad Inteligente’ posa en valor totes les iniciatives d’innovació social, accessibilitat, mobilitat sostenible, eficiència energètica i mediambiental i gestió d’infraestructures, entre d’altres. L’Ajuntament de Castelló, coneixedor de la importància que suposa per al seu desenvolupament compartir experiències en innovació urbana, s’ha sumat a aquest projecte per tal de situar en el mapa que s’està fent i quins són els nous projectes tecnològics i de digitalització social.

Per aquest motiu, el regidor Garcia ha mostrat als impulsors del projecte el Jardí Vertical de la Plaça Major, el punt de recàrrega per a cotxes elèctrics situat a l’avinguda de Barcelona, la pàgina de Govern Obert o algunes de les aplicacions desenvolupades per facilitar el treball. A més, s’han desplaçat amb el cotxe Smart fins a l’edifici Urban per tal de conéixer les energies renovables i plaques solars implantades en aquest centre, així com l’estació de meteorologia.

“Tenir aquestes dades són les que ens permeten fer les polítiques adequades, prendre decisions i així hem començat a fer-ho. Quan millor sapiguem tractar aquesta política de dades, millor sabrem on vivim i quines polítiques fer justament per a l’objectiu final que sempre és el mateix: la qualitat de vida de les persones”, segons ha expressat el regidor Garcia.