La vicealcaldessa denúncia “la injusta distribució dels PGE on els valencians tenim un 31% menys de pressupost inversor que la mitja de l’estat”.

La vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, va participar, junt amb altres alcaldes i alcaldesses valencianes, en una reunió convocada per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per a tractar les afectacions provocades a 115 municipis per la falta d’inversió en els PGE per a les línies de rodalia.

Així, la vicealcaldessa ha manifestat després de la reunió que el Pla de Rodalia presentat pel Ministeri de Foment recull “molts dels problemes de la xarxa ferroviària valenciana com són la falta de seguretat i fiabilitat, la saturació d’algunes línies, les limitacions de velocitats en alguns trams, la manca d’accessibilitat i també de freqüències, que hi haja encara molts pobles sense estació i, la més flagrant per a les comarques del nord: Castelló no està connectat per rodalia cap al nord del País Valencià”.

Brancal ha destacat que els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats “hem acordat exigir al govern de Mariano Rajoy la dotació pressupostària necessària per a complir els primers terminis del Pla de Rodalies 2018-2025 elaborat des del Ministeri de Foment, ja que el que reflecteix el projecte dels PGE és un ritme inversor del tot insuficient amb el qual es necessitarien 29 anys per a executar el Pla de Rodalies que han anunciat per a 9”.

A més, la vicealcaldessa ha denunciat també “la injusta distribució dels PGE on els valencians tornem a eixir perjudicats. A més d’arrossegar un deute històric de més de 7.800 milions d’euros, en el projecte dels PGE tornem a tindre la mateixa situació que sempre: el govern de Rajoy pressuposta per als valencians per sota del que ens correspon per població i per PIB. Així, tenim que la mitjana estatal en inversió és de 217 euros per habitant i als valencians només ens corresponen, segons els PGE, 149 euros, un 31% menys”.