L’alta participació ha motivat que les Jornades es realitzen en dos dies, en el Parc Ribalta i en el Grau de Castelló.

Xiquets i xiquetes de 33 escoles de Castelló participaran han participat en la 6a Trobada de Jocs Populars i Tradicionals Valencians amb l’objectiu de celebrar unes jornades orientades a recuperar el joc tradicional i fomentar, així, hàbits més saludables entorn del joc. Al voltant de 1.500 escolars de 4rt de Primària han participan en aquesta trobada multitudinària. Tots ells ja coneixien les regles i havien practicat aquests jocs en els seus respectius Centres de la mà dels seus professors d’educació física.

El regidor d’esports, Enric Porcar, diu sentir-se molt satisfet pel gran acolliment que ha tingut la iniciativa, “un èxit de participació que ens ha portat a realitzar aquesta activitat en dues jornades, el dimecres en el Parc Ribalta i el dijous al Grau de Castelló”. El Patronat d’Esports juntament amb el Seminari de Mestres d’Educació Física de Castelló ha recuperat aquesta trobada escolar que des de l’any 2011 no se celebrava a Castelló.

Amb aquesta iniciativa es pretenia concedir el protagonisme als jocs d’antany, jocs que es realitzaven al carrer, com les xapes, el set i mig, els quatre cantons, el cementeri, els pispes, el mocadoret, la cursa de sacs,… Segons el coordinador del Seminari de Mestres d’Educació Física, Alberto González, “aquestes jornades es fan amb l’ànim que no es perden els jocs tradicionals i que els xiquets interactuen a través del joc amb altres xiquets en un món real”.

Amb motiu d’aquesta trobada els alumnes han elaborat una revista on s’arrepleguen els diferents jocs tradicionals, les seues regles i els dibuixos que els il·lustren.