El parc de la Panderola del Grau serà un espai més obert, verd, intergeneracional i multifuncional. El procés de participació ciutadana per a dissenyar ‘a la carta’ la remodelació d’aquest espai emblemàtic del Grau ha permès arreplegar prop de 800 enquestes amb les quals s’ha pogut prémer les preferències de la gent del Grau a l’hora de dissenyar el nou parc de la Panderola. I la gent ha dit que vol un parc que mantinga la zona esportiva i la de jocs infantils, incorporarà nous jocs com a tobogans, comptarà amb àrea d’activitats per a persones majors, més zones d’ombra i més espais verds.

El procés de participació es va materialitzar a través d’una enquesta amb 12 preguntes de les quals quatre es referien a elements ja existents (zona de columnes, tests verticals, zona esportiva i zona infantil) i altres vuit amb propostes de nous espais i serveis. Segons els resultats de la participació ciutadana impulsada per a remodelar aquest emblemàtic parc del Grau, el nou parc de la Panderola mantindrà la zona esportiva i la destinada a jocs infantils mentre que més d’un 60% d’enquestes demanen eliminar les columnes existents i els tests verticals

A més, sis de cada deu enquestes rebudes en la Tinença d’Alcaldia del Grau aposten per dissenyar una zona d’aigua similar a la font que hi ha en el Moll de Costa o en el parc del Pont de Ferro. Un altre 75% ha votat a favor d’incorporar un parc caní. La petició de zones d’ombres (amb 617 enquestes a favor) o zones de gespa (547 qüestionaris a favor) són altres dues propostes que han comptat amb suport majoritari.

Entre paviment tipus llamborda o de terra, la majoria de persones que han contestat l’enquesta es decanten pel primer (89% enfront de 11%). I, finalment, la possibilitat que s’habilite una zona d’activitats per a gent gran ha rebut un 86% de suport i situar tobogan o tobogans aprofitant el desnivell del terreny (com el que existeix en el parc del Pont de Ferro) també ha comptat amb 589 suports de 710 respostes.