Ignasi Garcia: “Quan arribàrem al govern, la Regidoria de Normalització Lingüística teníem un pressupost de 150 euros, i ara tenim entorn a 70.000 euros per a la gestió i realització de programes”.
El regidor de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, i el Director General de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano, han presentat aquest matí el catàleg, en format tríptic, de tots els serveis que dóna actualment la Regidoria de Normalització Lingüística per tal de “treballar per a recuperar la nostra llengua i comunicar a la ciutadania de tot allò que ofereix l’Ajuntament”, tal com ha manifestat l’edil Garcia.
La Regidoria de Normalització Lingüística recupera el patrimoni lingüístic valencià de Castelló amb la Col·lecció N-32, edita el quadernet en valencià ‘Club Millaret’ dirigit a escolars de Primària dels col·legis de Castelló, promou el servei gratuït del Voluntariat pel Valencià i fomenta l’aprenentatge de la llengua a través de cursos de valencià impartits per Escola Valenciana, col·labora amb la campanya per a comerços ‘Ací t’entenem’, i organitza el concurs de vídeo promocional de l’ús del valencià per a estudiants dels graus de comunicació, que en la seua primera edició ha aconseguit implicar a totes les universitats valencianes. En aquesta línia, el regidor Garcia ha mostrat la seua satisfacció i orgull perquè “quan arribàrem al govern, la Regidoria de Normalització Lingüística tenia un pressupost de 150 euros, i ara tenim entorn a 70.000 euros per a la gestió i realització de programes”.
Garcia ha explicat que “la intenció ha sigut idear aquest catàleg i acompanyar-lo d’unes bosses que hem anomenat ‘scrabble pel valencià’, amb l’objectiu de buscar paraules de la nostra llengua que solem utilitzar i que resultaren atractives”. Aquestes bosses tenen paraules com festejar, toflar, comboi, empastre, desfici o coentor.
Per altra banda, Rubén Trenzano ha agraït al regidor Garcia “per implicar-se i acompanyar una de les polítiques estructurals del Govern del Botànic que és la defensa i la promoció de la nostra llengua”.