L’actriu Natalia Verbeke i el director Emilio Martínez-Lázaro tancaran el Festival de Cinema i Música amb un especial dedicat a ‘El otro lado de la cama’.

Del 7 al 10 de juny, Castelló celebrarà la I edició del Festival CIM de Cinema i Música, un projecte impulsat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló i amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura – IVC. L’objectiu d’aquest és posar en valor l’estreta relació que uneix els dos arts i constituir un punt de trobada per a intèrprets, cineastes i compositors, servint també de plataforma per als joves valors del sector audiovisual.

El CIM, que tindrà com a seus principals l’Auditori de Castelló i el Menador Espai Cultural, obrirà la seua programació el dijous 7 de juny amb una projecció dels curtmetratges finalistas del I Concurs de Curtmetratges del Festival CIM i tindrà un dels seus plats forts el divendres 8 amb una coreografia urbana de la pel·lícula ‘La La Land’ a la plaça Hort dels Corders. A continuació, el públic podrà gaudir de la projecció d’aquesta multipremiada cinta dirigida per Damien Chazelle i protagonitzada per Ryan Gosling i Emma Stone.

Dissabte arribarà el torn d’un altre musical de referència dins de la història del Cinema. Coincidint amb el 40 aniversari de la seua estrena, Grease tornarà en una sessió especial de ‘Sing-Along’ on els espectadors podran cantar els mítics temes de la pel·lícula i ballar cadascuna de les seues coreografies. Aquest mateix dia, el CIM programarà també ‘Sanz: Lo que fui es lo que soy’, un aplaudit documental sobre els 25 anys de carrera d’un dels icones de la música nacional: Alejandro Sanz.

L’últim dia del festival estarà dedicat als més menuts i menudes i també als més nostàlgics. D’una banda, amb la projecció de l’extraordinària obra de Disney-Pixar ‘Coco’, la història d’un xiquet mexicà que somia amb convertir-se en músic tot i la prohibició de la seua família. I d’altra, amb una sessió doble de ‘El otro lado de la cama’ i ‘Los dos lados de la cama’, dos títols que, al començament de la passada dècada, van constituir un fenomen sociocultural i van demostrar que també hi havia espai per al gènere musical al nostre cinema. Entre els dos passes, tindrà lloc un col·loqui en què participaran Emilio Martínez-Lázaro, director de les dos entregues i d’altres títols com ‘Ocho apellidos vascos’, i una de les protagonistes del film original, Natalia Verbeke.