‘Pint of Science’ arriba per tercer any consecutiu a Castelló amb tres jornades al The Temple Bar

El projecte pretén apropar el món científic i de la investigació amb un llenguatge pla mentre es pren una pinta

Castelló acull per tercera vegada el Festival Internacional de Ciència ‘Pint of Science’, unes jornades que busquen acostar la ciència a la societat. Es tracta d’un projecte que persegueix “apropar el món científic i de la investigació portant gent experta i grans investigadors a un lloc molt pla com ho és un bar mentre prenem una cervesa i escoltem grans ponències amb un llenguatge i discurs proper”, tal com ha explicat el regidor d’Educació de l’Ajuntament, Enric Porcar. A la presentació d’aquesta trobada, que es desenvoluparà els dies 14, 15 i 16 maig a les 19.00 hores al The Temple Bar de la ciutat de Castelló, també ha estat present l’organitzadora i investigadora Victoria Pastor.

El regidor Porcar ha manifestat que “es tracta d’unes jornades adreçades a tot el món i evidentment als universitaris i els estudiants de batxillerat, però també per a qualsevol persona que tinga una inquietud al voltant de la ciència”. Durant tres dies tots aquells assistents podran escoltar amb un format atractiu i agradable com diferents científics i investigadors de Castelló expliquen i donen a conéixer el que fan a les universitats i centres d’investigació en temes com les reaccions químiques en el ciperespai, l’aqüicultura i com criem els peixos que ens mengem, la geometria de l’entorn retorn, la història genètica dels europeus, de peixos i sorolls o la investigació sobre el consum de noves substàncies psicoactives vinculat a plaguicides i aigües (NPS). L’estructura són dues xerrades diàries i entre cadascuna es fa una activitat: el dia 14 un taller d’òptica, el 15 una activitat sobre mètriques per a la ciència i el 16 amb uns monòlegs còmics a càrrec del grup de científics Big Van. En aquesta línia, l’edil d’Educació ha destacat que “són unes temàtiques molt curioses i innovadores que paga la pena que apropem a la gent jove perquè coneguen aquests temes al voltant de la ciència d’una manera òptima i idònia”.

La investigadora Pastor ha insistit en que “és un festival que es realitza en diferents països del món simultàniament, comptant enguany amb 272 ciutats en 21 països”. Entre aquests, Espanya és el país amb més seus amb 56 ciutats, 308 esdeveniments en 105 bars i prop de 700 científics. A més, Pastor ha afegit que l’organització és a càrrec de voluntaris, tant de científics com d’aficionats a la ciència que treballen de manera desinteressada.

Així doncs, Castelló se suma per tercera vegada consecutiva al ‘Pint of Science’ a Espanya, les dues primeres vegades al Pub Terra i aquesta ocasió al The Temple Bar, “amb l’objectiu d’apropar la ciència que es fa al lloc on vius perquè ens encanta que la gent entenga la ciència que fem. La ciència que no es comunica no existeix i per tant no té cap reflex en la societat”, segons ha expressat la investigadora Victoria Pastor.

Arxivat en: Cultura, oci, esport i festes, Ensenyament i sanitat, Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *