El Patronat d´Esports ha apostat per la recuperació de la Pilota Valenciana amb aquesta nova instal.lació

El Patronat d’Esport i el Club Pilotari de Castelló han organitzat el diumenge, 3 de juny, la inauguració del Frontó Valencià de Castelló, amb la celebració del 1er Campionat de Frontó “Ciutat de Castelló” que congregarà a aficionats de Benicarló, Tírig, Useres, Atzeneta, Vistabella, Onda, Almassora, Xilxes, Borriana, Vila-Real, Almenara i Moncofa, desde les 9.00 fins les 14.00 hores. A la vesprada es donarà pas a la final del campionat i la partida de professionals entre Fageca i Álvaro de Faura contra De la Vega i Bueno. Es tracta d´un acte obert al públic.

El nou Frontó Valencià construït en el Complex Esportiu del Sindical, tot just enfront del Trinquet  municipal,  és un deute històric que arriba casí 8 anys després de l’enderrocament de les instal·lacions de pilota del Castàlia, el 28 d’octubre del 2010, i que deixaren greument ferida la pilota.

El regidor d´Esports, Enric Porcar, ha destacat que era un deute de l´Ajuntament i una demanda del món de la pilota i del Club Pilotari de Castelló, i ha afegit que “el diumenge será la posada de llarg d’un frontó amb unes característiques óptimes que ja s’està utilitzant des de fa unes setmanes amb molt bona acollida”.

Per la seua banda, el secretari del Club Pilotari de Castelló, Lluis Ramos, ha valorat molt positivament l’obra que s’inaugurarà el proper diumenge, ja que “suposa un revulsiu que comportarà la incorporació creixent de la dona en el mon de la pilota i també de nous practicants, com ara les persones amb diversitat funcional”. A més a més, aquest any les visites dels centres educatius a les noves instal·lacions de pilota han sigut nombroses gràcies al programa “Pilota a l’Escola”.