Una delegació d’empresaris peruans visita l’Ajuntament amb la previsió d’implantar la targeta Móbilis abans que acabe l’any

L’abonament del bus de la targeta Móbilis es podrà recarregar des de totes les bases de Bicicas en qualsevol moment del dia

Un model de transport urbà i un sistema de pagament que permet coordinar els serveis de Bicicas, autobusos urbans i Tram han sigut les raons que han portat a un grup d’empresaris del transport a viatjar de Perú fins a Castelló amb l’objectiu d’implantar-ho a Lima.

L’empresa encarregada de la tecnologia del sistema de pagaments i de la integració dels mateixos en els serveis de Bicicas i Móbilis, PaynoPain, i que ja ha tancat un acord amb set empreses peruanes, inclou la seua passarel·la de pagaments entre els serveis de Fagor, encarregada de la gestió i monitoratge del servei de transport públic de la ciutat de Lima.

Una nova sinergia creada per la fintech castellonenca i Fagor que ha possibilitat la visita de 14 empresaris de Perú a Castelló. El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament, Rafa Simó, i els tècnics de mobilitat van ser els encarregats de rebre a la delegació el passat 22 de maig. Una trobada que va servir per a donar a conèixer el funcionament i algunes de les claus del servei de transport urbà de Castelló i del seu sistema de pagament i recàrrega.

Després de realitzar diferents proves pilot i amb l’aliança creada entre PaynoPain i Fagor, està previst que siga durant l’últim trimestre de 2018 quan s’implante de forma definitiva el sistema integrat de pagaments de PaynoPain en el servei de transport públic de Lima.

L’abonament del bus, recarregable en la app de Bicicas

Recarregar l’abonament del bus Móbilis serà molt més senzill a partir del mes de setembre. Els usuaris de la targeta única que permet l’ús tant del servei de préstecs de bicicletes de Bicicas com d’autobusos urbans i del Tram, a més de poder recarregar la seua targeta en els punts habituals, com són estancs i quioscs, des de setembre podran utilitzar les 58 bases de Bicicas com a punts de recarrega disponibles les 24 hores del dia. El sistema és molt senzill, ja que l’usuari tan sol haurà de realitzar el pagament de l’abonament Móbilis a través de l’app i recarregar la seua targeta en la base de Bicicas.