Les actuacions es realitzaran a l’ermita de la Magdalena per promoure la cultura popular a un lloc tan emblemàtic de Castelló

L’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria d’Ermites, ha organitzat el primer cicle d’actuacions ‘Nits a l’ermita’ que omplirà sis nits de l’estiu de música, poesia, dansa i cultura popular a un lloc tan emblemàtic per als castellonencs i castellonenques com és l’ermita de la Magdalena.

El cicle d’actuacions s’encetarà el dissabte 16 de juny amb una nit dedicada exclusivament a la poesia on, tant poetes com visitants que s’apropen a l’ermita, podran compartir els seus poemes amb la resta de la gent “creant una atmòsfera fantàstica al peu de la Magdalena”, ha indicat el regidor d’Ermites, Enric Porcar.

La segona nit d’actuacions serà el 7 de juliol i en aquest cas els protagonistes seran els cantautors. Aquesta nit els visitants podran gaudir de les cançons d’Eva Dènia acompanyada de Merxe Martínez al violoncel, interpretant el seu disc ‘Quan abril era abril’. El 21 de juliol serà el torn del flamenc. Així doncs, la tercera nit Aloma de Balma, ballarina castellonenca reconeguda internacionalment, amenitzarà la vetllada amb la seua dansa.

La quarta nit, el 4 d’agost, estarà dedicada a la música sefardita de la mà de Mara Aranda, guanyadora del premi Ovidi Montllor l’any 2009, “que té tota una sèrie d’estudis i discs vinculats a la música i als cants jueus sefardites del territori peninsular”, ha aclarit Porcar qui, a més, ha afegit que “creiem que és una oportunitat fantàstica per a conèixer un tipus de música per a molts desconeguda”.

La nit del 18 d’agost girarà entorn a la música balcànica amb el grup Besaràbia presentant el seu àlbum titulat ‘Ritmos, trenzas y gatos’. I, per últim, la sisena nit “acabarem amb una trobada de corals, de moment hi ha confirmades tres agrupacions, encara que totes les corals de Castelló estan convidades”, ha explicat el regidor.

A la presentació d’aquest cicle de ‘Nits a l’ermita’ també ha estat present Vicent Jaume Almela, un dels organitzadors de la nit de poesia, qui ha assegurat que “enlairar la poesia dels nostres poetes és també enlairar la nostra cultura”. “A la segona part obrirem el micròfon a tots els assistents per a que la gent recite el que crega i el que senta”, ha matisat Almela.