Apropar la música clàssica a tots els públics, objectiu de la V edició d’Estiu Clàssic

Avui s’ha presentat la V edició del Festival Internacional Estiu Clàssic, un projecte cultural i educatiu amb la música clàssica com a protagonista, que ha aconseguit situar a Castelló com a referent mundial en aquesta categoria musical.

En l’esdeveniment que ha donat a conèixer oficialment el certamen ha participat el delegat Territorial de l’Institut Valencià de Cultura de Castelló, Alfonso Ribes qui ha assegurat que és una gran satisfacció acollir aquest curs que acosta la música a tots els públics, “un dels grans reptes d’aquest Auditori que forma part de la nostra denominació d’origen” en referència a l’arrelament que la música i la cultura tenen en la província de Castelló.

A continuació han intervingut les organitzadores i artífexs d’Estiu Clássic, Natalia Bort i Diana Altava, qui han agraït el suport rebut, tant d’institucions com dels patrocinadors d’aquesta edició, una aposta pel prestigi, la participació i la visibilitat.

Han recalcat, a més, la novetat d’enguany en matèria de comunicació amb el concert gravat en l’entorn rural de l’interior de la província que reforça un dels objectius del projecte: acostar aquest tipus de música a tots els públics.

Diana Altava ha assenyalat l’esforç que estan realitzant per a que es “redescobrisca la música clàssica” després de cinc anys d’intens treball en els quals s’han obtingut avanços importants.

Per la seua banda, Natalia Bort, ha indicat que els sis concerts amb entrada lliure seran oferits per músics de la Comunitat Valenciana “de gran prestigi internacional” que estaran acompanyats per alumnes d’Estiu Clàssic”. El primer concert serà de jazz “amb la finalitat de que els propis alumnes vegen que tots els tipus de música enriqueixen”.

Finalment, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha volgut, en primer lloc, valorar el treball de “les dos grans professionals que organitzen aquest certamen” i ha assegurat que la música clàssica hauria d’estar present a tot el món “per a democratitzar la cultura”.

A més, ha tingut un esment especial a La Caixa i a la Fundació Dávalos Fletcher per formar part de totes les actuacions culturals de la ciutat.

En la V edició d’Estiu Clàssic participaran concertistes internacionals com el pianista Iván Martín, el violinista Stefano Pagliani, el clarinetista Antonio Lapaz, el trompetista de jazz David Pastor i els músics del quintet de metalls Spanish Brass Luur Metalls, entre d’altres.

La seua part educativa, denominada Jardí Musical, té l’objectiu d’ampliar la formació artística dels alumnes  en un ambient lúdic-musical. Des que se celebra el Festival han assistit més de 500 joves músics a aquest fòrum de classes de perfeccionament i realitzades a mesura de cada activitat.

Arxivat en: Cultura, oci, esport i festes, Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *