Castelló torna a apostar per la xarxa d’autobusos municipals per a millorar les connexions urbanes i oferir alternatives al vehicle privat motoritzat en els trajectes dins de la ciutat. El govern municipal ha anunciat una inversió de prop de 400.000 euros anuals per a impulsar una nova millora del servei, que suposarà la creació d’una segona línia circular amb inici i final en l’Hospital General, a més de millores en les freqüències i ampliació de serveis en altres quatre línies urbanes.

Aquesta nova fase de millora del transport públic s’aplicarà a l’agost i al setembre en funció de les línies. A partir de demà, la Línia 1 Ciutat de Castelló-Hospital General incorporarà un nou vehicle durant el mes d’agost que permetrà reduir la freqüència de pas de 30 a 20 minuts.

La Línia 10 Tetuán-UJI-Grup Sant Llorenç també consolida el seu recorregut fins a les instal·lacions esportives del Chencho, una zona que per la seua activitat esportiva durant pràcticament tot l’any genera gran afluència de persones i desplaçaments.

A partir de setembre, s’engegarà una segona línia circular amb eixida i arribada a l’Hospital General de Castelló i amb recorregut invers a l’actual línia 8 per a millorar el servei i facilitar el màxim de transbords amb altres línies de transport públic. L’horari serà de 7:00 a 22:00 de dilluns a divendres i una freqüència de pas de 30 minuts mentre que caps de setmana i festius funcionarà cada 60 minuts. A més, la L8 també començarà a prestar servei els diumenges a partir de setembre.

Una altra de les mesures que també començarà a aplicar-se a partir de l’1 de setembre serà la millora de freqüència de la Línia 16, que uneix l’Hospital General amb Salera passant per l’estació de Renfe.

L’equip de govern també ha subratllat la importància d’apostar pel transport públic amb l’objectiu de millorar l’eficàcia i eficiència del servei, consolidar el seu ús com a alternativa al cotxe en els trajectes urbans i fomentar la combinació de maneres de transport més sostenibles.