El nou carril bici de Casalduch perllongarà la connexió ciclista entre Castelló i Nules

L’execució del nou carril bici en l’avinguda de Casalduch, un dels tres nous recorreguts ciclistes amb què explicarà Castelló a la fi d’any finançats dins de l’estratègia Edusi Transforma Castelló, permetrà perllongar la connexió entre la capital de la Plana i Nules. Els 1.629 metres de via ciclista entre la rotonda de la CS-22 i el carrer Herrero formen part d’un itinerari metropolità que amb aquest projecte connectarà la localitat de la Plana Baixa amb Castelló a falta només del tram de la rotonda sobre l’autovia del Port, que depén del Ministeri.

Aquest nou carril bici suposarà perllongar el carril ciclista i per a vianants executat per la Conselleria d’Obres Públiques entre Almassora i Castelló en la CV-18. Després continuarà el seu recorregut pel vial de servei de l’avinguda Casalduch al seu pas pel IES Matilde Salvador fins al carrer Herrero, permetent l’accés als pàrquings residencials existents des dels carrils centrals de la calçada per al que s’habilitaran passos en la mitjana. Aquesta mesura pretén, a més de garantir l’accés a residents, contribuir a calmar el trànsit amb una reducció de la velocitat en una avinguda on se situen l’institut i el col·legi Isidoro Andrés Villarroya.

Un altre carril bici, amb un recorregut d’1.582 metres, és el que connectarà el pavelló Ciutat de Castelló amb els grups Lourdes i Sant Andrés. Una proposta que permetrà integrar als grups perifèrics en l’estratègia Edusi Transforma Castelló ja que, els barris perifèrics són essencials per a entendre la configuració de Castelló i hem de fer un esforç per millorar la integració amb la ciutat consolidada.

L’altre carril bici cofinançat amb fons europeus se situa en la Ciutat del Transport, que es connectarà la xarxa que ara acaba en la ronda Sud amb aquest parc empresarial a través de la Quadra Lairon, per al que s’habilitaran 2.003 metres de nou carril bici.

L’ampliació de la xarxa ciclista municipal no acaba ací. També està en execució el de l’avinguda Enrique Gimeno, que forma part del Bulevard de la Plana que connectarà Castelló amb Vila-real, on la Conselleria també ha anunciat l’execució d’un altre tram més de carril bici aquest mateix any.

Arxivat en: Mobilitat i transport públic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *