Porcar destaca que “les obres estan molt avançades” i contribuiran a que els patis no siguen únicament un lloc d’esbarjo.

L’Ajuntament de Castelló està treballant aquest estiu per tal de remodelar els patis de 5 escoles de la ciutat de Castelló. Es tracta de les reformes aprovades als Pressupostos Participatius del 2017 i que permetran reformar, naturalitzar i modernitzar els patis dels CEIP Soler i Godes, Isabel Ferrer, Jaume I, Censal i Lluís Revest.

Concretament, tal com ha destacat el regidor d’Educació, Enric Porcar, en el Lluís Revest “les obres estan molt avançades i consisteixen en traure molt de formigó dels patis per convertir-los en patis més educatius i naturalitzats on existisquen més zones verdes”. La finalitat, segons assenyala Porcar, és contribuir a que els patis no siguen únicament un lloc d’esbarjo per als xiquets i xiquetes entre classe i classe sinó “un lloc on es puguen realitzar diverses classes i on passen coses a nivell educatiu”.

Es tracta d’una inversió de 70.000 euros en la qual s’ha intervingut sobretot en la retirada de formigó de la zona d’infantil i dels voltants del pati de primària, així com en l’eliminació d’una part de l’escala que connectava el pati d’infantil i el de primària “permetent la utilització del pati que hi ha a la part posterior de l’escola que quasi no es podia utilitzar anteriorment”, explica Porcar. A més, l’edil ha afegit que “en esta zona també s’ha fet un accés nou des de dins de la mateixa escola”.

El regidor d’Educació també ha expressat que “l’any passat ja férem una inversió de més de 30.000 euros per a la modificació i reforma de tota la llum i instal·lació elèctrica”. Així doncs, el canvi d’enllumenat realitzat l’any passat, la reforma dels patis en la que s’està treballant actualment, i l’actuació prevista per al proper any valorada en 110.000 euros per a la reforma dels banys de la mateixa escola aprovada pels Pressupostos Participatius del 2018 suposa una inversió de més de 200.00 euros al col·legi Lluís Revest.

Porcar, qui ha estat supervisant l’estat actual de les obres, ha mostrat la seua satisfacció perquè “aquestes inversions estan fent que el Lluís Revest tinga la modernització que des de l’Ajuntament i la direcció del centre considerem molt important per als xiquets i xiquetes de la ciutat”.