El portaveu critica als dirigents populars recordant-los que “abans per a accedir al coneixement d’idiomes havia de ser baix pagament o pagant-se màsters de luxe.”

El portaveu municipal del grup municipal de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha denunciat  l’inici de curs que han fet els dirigents del Partit Popular, Miguel Barrachina i Isabel Bonig, com a una “manipulació vomitiva i profundament irresponsable” perquè “mai hi han hagut tantes hores en anglés com ara”. Aquest ha criticat que “la senyora Bonig intente justificar que hi ha assignatures millors que unes altres és indecent i a més ho fa, encara que no ho anomene, menyspreant, ignorant i minoritzant el valencià buscant una manipulació dels pares i mares”.

Garcia ha destacat l’aposta i el treball del Govern del Botànic per una educació pública i ha assegurat que “gràcies al conseller Marzà la ciutat de Castelló acabarà tenint un 25% d’hores d’anglés en tots els centres públics”. A més, ha reafirmat que “tot el món ha de tindre dret a accedir a eixe plurilingüisme, no com abans que per a accedir al coneixement d’idiomes havia de ser baix pagament o en alguns casos pagant-se màsters de luxe”.