La carta oberta impulsada per l’Acord del Grau i els clubs usuaris del pavelló Pablo Herrera per a cercar una solució conjunta que desbloquege la reparació de les instal·lacions ha donat els seus fruits. La seu provincial de la plaça de les Aules ha acollit avui una reunió amb representants polítics i tècnics d’ambdues institucions –Ajuntament i Diputació- així com dels clubs per a cercar la via que permeta executar els treballs de reparació que eviten les goteres i inundacions en aquest pavelló del Grau i que inclou la cessió de la propietat del pavelló a l’Ajuntament una vegada ressolts els problemes cadastrals amb la parcel·la.

La reunió ha comptat amb la participació del president del Patronat Municipal d’Esports, Enric Porcar; el vicepresident del Patronat, Omar Braina; el regidor Ignasi Garcia en representació de l’Ajuntament de Castelló mentre que, per la Diputació, han assistit el vicepresident Vicent Sales; el diputat provincial d’Esports, Luis Martínez. A més, han assistit personal tècnic d’ambdues institucions i representants dels clubs.

La trobada ha servit per a confirmar que l’escrit de la Diputació Provincial, propietària del pavelló, que autoritzava les obres no era suficient per a permetre una inversión, en aquest cas de 380.000 euros, per part de l’Ajuntament sense la cessió de l’immoble.

Com a dia d’avui no és possible obtenir la cessió de la propietat per problemes cadastrals amb la delimitació de la parcel·la, Ajuntament de Castelló i Diputació Provincial han acordat una via intermèdia que desbloquege la situació. En aquest sentit, el regidor d’Esports, Enric Porcar, ha subratllat que “s’ha acordat arreplegar per escrit la voluntat de la Diputació Provincial de cedir la propietat del pavelló Pablo Herrera res més es resolga la problemàtica cadastral amb la parcel·la”.

Porcar ha agraït “la predisposició i bona voluntat de la Diputació Provincial per a avançar cap a una solució consensuada que resolga de manera definitiva els problemes de paviment i goteres que pateix el pavelló Pablo Herrera”. Segons ha explicat el regidor i president del Patronat Municipal d’Esports, “aquest acord s’acabarà de concretar en pròximes reunions i des de l’Ajuntament de Castelló es traslladarà la petició formar que ens permeta, en el menor temps possible, executar la inversió”.

L’edil ha reconegut que es tracta d’una bona notícia i que, encara que caldrà superar tota la tramitació administrativa abans que puguen començar les obres, “aquest pas suposa desbloquejar una situació en la qual els màxims perjudicats són els usuaris de les instal·lacions esportives”.

El regidor Omar Braina també ha destacat “el pas avant per a cercar una solució des de la col·laboració institucional amb el canvi de posicionament de la Diputació” i ha apuntat que des de l’Ajuntament de Castelló s’establiran els mecanismes necessaris per a fer un seguiment de la tramitació que resoldrà els problemes de boga de la parcel·la i possibilitarà la cessió del pavelló a l’Ajuntament per a la incorporació com a patrimoni municipal

L’Ajuntament de Castelló ja té redactat el projecte, que consensuat amb els clubs, i que resoldrà el problema de les entrades d’aigua i del paviment atenent a les característiques del pavelló, de la seua ubicació i de les necessitats dels usuaris.