Compromís posa en valor les mesures educatives amb les quals s’ha acabat amb 20 anys de retallades del PP

El conseller Vicent Marzà ha destacat que “hem treballat per reconstruir l’educació i transformar-la en una eina per corregir les desigualtats a través de la    qualitat educativa”

El portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha manifestat que “Educació és un gran exemple de les polítiques del govern del Botànic i Compromís a favor de les persones i dels seus drets”

Vicent Marzà, conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i Ignasi Garcia, portaveu local de Compromís per Castelló, han participat avui en una jornada a la seu de Compromís amb càrrecs orgànics, diputats, regidors i regidores de les comarques del Nord i membres de la sectorial educativa de Compromís on s’ha fet balanç de les polítiques educatives del Botànic que han permés posar fi a les retallades del PP. A l’acte s’ha presentat la campanya “Educació Valentia Compromís”, #AdéuRetallades, que recorrerà totes les comarques valencianes. 

Com ha explicat el conseller Vicent Marzà, “hem treballat de valent durant este temps per millorar la qualitat educativa, per corregir les desigualtats, no per reproduir-les com ocorria fins ara”. El conseller també ha declarat que “posem ànima a les xifres, darrere de les dades hi ha xiquets i xiquetes, hi ha famílies, per això les xifres es tradueixen en polítiques públiques que tenen uns beneficiaris que han vist millorada la seua vida”. I ha especificat, “ja estem invertint en educació, per segon any consecutiu, més del que s’invertia abans de la crisi, a diferència del que fan altres territoris i hem treballat per reconstruir l’educació i transformar-la en una eina per corregir les desigualtats a través de la qualitat educativa”.

Per la seua banda, Ignasi Garcia, ha afirmat que al 2015 “ja vam prometre que si Compromís governàvem treballaríem a favor dels drets, i no dels privilegis, que faríem polítiques  per a la majoria, no per als amiguets, que volíem rescatar persones, i un dels àmbits on més hem avançat és en educació, on la gestió de la conselleria, encapçalada per Vicent Marzà, ha fet créixer els drets i ha acabat amb les retallades del PP”.

Entrant a valorar les xifres, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha destacat que el resum d’aquests 3 anys i mig de forma breu seria que hem reconstruït per transformar. Així, ha detallat que s’ha invertit 1.183’3 euros més per alumne que en l’etapa anterior. “La major inversió en educació dels últims 11 anys. Això s’ha traduït en més professorat, 6000 mestres i professors més, i menys alumnes per aula. Hem baixat entre 5 i 7 la ràtio màxima”.

Altres de les fites educatives que es posen en relleu en aquesta campanya de Compromís fan referència a la decidida aposta per l’etapa 0-3 (14.472 places completament gratuïtes de dos anys; bo infantil vinculat a la renda de les famílies; 6050 xiquets més matriculats en educació infantil que en el curs 2014/2015). 

Pel que fa a la gratuïtat de l’escolarització obligatòria (127.000 beneficiaris de beques menjador al curs 2018/2019; 40.000 beneficiaris més que en la legislatura anteriorun 80% dels usuaris de menjador disposen de beca; banc de llibres amb 424.000 participants).

Així, a la campanya s’explica com totes aquestes mesures han tingut un impacte directe en les famílies valencianes. L’estalvi: 700€ respecte al curs 2014/2015 (menjador + Xarxa Llibres). També s’hi destaca com s’ha augmentat la inversió en formar al professorat i com s’ha passat de 850.000 euros en 2015 a 6 m€ en inversió en projectes innovadors a les escoles. Pel que fa a infraestructures educatives, aules dignes, en el que va de legislatura hi ha 23 centres acabats i 17 en construcció o licitació.

El conseller Vicent Marzà ha tancat l’acte afirmant: “no ho podrem fer tot en 4 anys, per això, és necessari que es torne a reeditar el Botànic i és necessari un Compromís fort perquè som la garantia de l’estabilitat del Botànic, som la garantia de la valentia del Botànic”.

Arxivat en: Ensenyament i sanitat, Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *